Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

door | 25 januari 2022 | Nieuws overzicht, Noord-Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft 3 mannen aangehouden voor de handel in harddrugs en witwassen, naar aanleiding van een onderzoek dat gestart is op 6 januari.
Op 6 januari controleerde de Marechaussee op Schiphol een voertuig met 2 inzittenden. Beiden waren op dat moment een joint aan het roken. De 62-jarige bestuurder uit Amsterdam kreeg daarop een boete voor rijden onder invloed. Bij de 42-jarige bijrijder uit Israël werd een gebruikershoeveelheid softdrugs gevonden en meerdere kostbare sieraden. Hierop ontstond een verdenking van witwassen.
Bij het vervolgonderzoek zijn op 12 januari 2 hotelkamers waar de 2 verdachten verbleven in Amstelveen doorzocht. In de kamer werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen en ongeveer 20.000 euro aan contant geld. Ook werden meerdere gegevensdragers in beslag genomen.
Nader onderzoek gaf aanleiding tot doorzoeking van een woning in Amsterdam op 19 januari. Hier werden enkele tientallen kilo’s harddrugs aangetroffen. De Marechaussee heeft het sterke vermoeden dat de drugs hier werden ingepakt en klaargemaakt voor transport. De chauffeur en bijrijder worden daarom verdacht van witwassen en handel in harddrugs. Een derde persoon, een 57-jarige-jarige man uit Amsterdam is ook aangehouden. Hij werd tijdens de zoeking in een van de hotelkamers in Amstelveen aangetroffen.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws