Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

1 miljoen mondkapjes per week

door | 8 juni 2020 | Alkmaar, Regio nieuws

Het bedrijf AFPRO Filters produceert per week een miljoen mondkapjes. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerde Ilse Zaal bezochten donderdag 4 juni de fabriek in Alkmaar.

AFPRO Filters heeft vanwege het coronavirus een consortium opgericht met Koninklijke Auping en Koninklijke DSM met als doel om mondmaskers te produceren voor professionals in de gezondheidszorg. Van Dijk en Zaal kregen tijdens het bezoek een rondleiding door het bedrijf. Daar kregen zij uitleg over de grondstoffen die worden gebruikt voor de mondmaskers, de speciale machines die zijn aangeschaft voor de productie en de kwaliteitstest.

De productielijn die AFPRO filters heeft opgezet is onlangs compleet gemaakt met de komst van een vijfde en laatste machine. Het bedrijf kan hierdoor nu 1 miljoen mondkapjes per week maken. Naast de FFP2-maskers (voor ziekenhuizen) maakt het bedrijf nu ook de mondmaskers die inwoners kunnen dragen in het openbaar vervoer.

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerde Ilse Zaal op bezoek in de fabriek

Van Dijk: “Ik vind dit een mooi voorbeeld van een bedrijf dat in tijd van crisis snel de productie weet om te schakelen naar producten waaraan opeens grote behoefte is. Als onderneming zet je met z’n allen de schouders er onder om de samenleving, vooral de gezondheidszorg, te kunnen voorzien van een grote hoeveelheid mondkapjes van goede kwaliteit voor medisch gebruik.”

AFPRO Filters is producent van luchtfilters. Het systeem van het produceren van geavanceerde luchtfilters die extreem kleine deeltjes tegenhouden in bijvoorbeeld operatiekamers en laboratoria verschilt niet van het filter dat er in een mondneusmasker zit. Toen het bedrijf hoorde van het grote tekort aan mondkapjes haalden zij een speciale machine naar Nederland. In de fabriek in Alkmaar is een productiehal vrijgemaakt om de maskers te produceren.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws