Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

17 juni de Dag van de Bouw Gemaal Waardse Dijk tussen 10:00 en 13:00 uur

door | 16 juni 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws, Laatste nieuws

De gemeente Dijk en Waard werkt aan de (her)ontwikkeling van het stationsgebied. Onderdeel daarvan is het aanpassen van het watersysteem. Hiervoor realiseert Beentjes GWW in opdracht van de gemeente Dijk en Waard ter hoogte van de kruising N242-N194 een nieuw poldergemaal. De bouw van het gemaal zorgt in samenhang met andere maatregelen aan watergangen, stuwen en duikers voor een robuuste en klimaatbestendige polder Heerhugowaard.

Beentjes GWW heeft in 2022 de bouw van het gemaal voorbereid en is maart 2023 gestart met de werkzaamheden op locatie. Het gemaal zal eind 2023 in werking worden gesteld.

Het gemaal zal bestaan uit twee constructies: de instroom en de uitstroom. De instroom is voornamelijk de behuizing voor twee grote pompen. De uitstroom is niet alleen functioneel maar wordt ook een uitzichtpunt voor bezoekers. De twee constructies worden verbonden met stalenbuizen die met een boring onder de Westerweg (N242) provinciale weg worden aangebracht.

Tijdens de dag van de bouw zijn de in- en uitstroomconstructie in aanbouw en is de bouwkuip betreedbaar om deze constructies van dicht bij te bekijken.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws