Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

3 AANHOUDINGEN BIJ HENNEPKWEKERIJ

door | 2 december 2021 | 112 regio, Heerhugowaard

Gisteren roken agenten, tijdens de ruiming van een hennepkwekerij aan het Brandpunt, nòg een bron van een vreemde lucht uit een flatwoning. Nadat wijkagent Cengiz aanbelde, werd opengedaan en werd nog een hennepkwekerij aangetroffen. Bijna 300 planten, 250 gedroogde planten en bijna twee kilo henneptoppen werden in beslag genomen, de hele woning bleek ingericht als hennepkwekerij.
Drie verdachten zijn aangehouden en worden verhoord: Een 48-jarige Beverwijker, een 34-jarige Volendammer en een 65-jarige man uit Wormerveer. Naast het telen van deze planten wordt hen ook diefstal van elektriciteit ten laste gelegd, de stroom werd buiten de meter om verkregen. Diverse kweekapparatuur is in beslag genomen.
Bij de woning waar het onderzoek aan het Brandpunt startte werden 840 hennepplanten aangetroffen en geruimd. Een onderzoek naar de verantwoordelijke kweker loopt.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en...

Meer nieuws