Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

7800 nieuwe bomen voor waarderhout

door | 18 februari 2020 | Heerhugowaard

Staatsbosbeheer start komende week met de herplant van 7.800 bomen in de Waarderhout. De nieuwe bomen vervangen populieren die in hun eindfase zijn gekomen en zieke essen, getroffen door essentaksterfte. Deze bomen zijn ruim 2 jaar geleden gekapt. Voor 15 maart staan de nieuwe bomen in de grond.

Gevarieerd en toekomstbestendig
De herplant vindt in een aantal bosvakken plaats. Hier komt een gevarieerd en aantrekkelijk bos met eik, linde, iep, zoete kers, hazelaar, meidoorn, els, populier, esdoorn, witte abeel en diverse struiksoorten. Deze variatie aan bomen vergroot de biodiversiteit in de Waarderhout en kunnen de gevolgen van klimaatverandering beter opvangen.

Werkzaamheden
De jonge bomen worden voor de start van het broedseizoen geplant. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de bosvakken. Bezoekers kunnen op de paden af en toe aanvoer van plantgoed en machines tegenkomen. We vragen begrip voor eventuele overlast. Het werk is op 15 maart klaar.

Voor meer informatie vindt u op www.boswachtersblog.nl/noord-holland.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws