Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

9 aanhoudingen in Noord-Holland

door | 27 januari 2021 | 112 regio, Heerhugowaard

Noord-Holland – De politie was dinsdagavond met veel personeel zichtbaar op straat en trof vooral goedwillende en bezorgde mensen. Daar waar nodig spraken agenten personen aan op hun gedrag en stuurden mensen naar huis. In de meeste gevallen werd hier direct gehoor gegeven. De politie heeft uiteindelijk negen personen aangehouden. Zij zijn aangehouden voor opruiing, het overtreden van de wet ID (je niet kunnen legitimeren, of het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Twee personen zijn dinsdag in Alkmaar en Heerhugowaard buiten heterdaad aangehouden voor opruiing. Zij hadden maandag opgeroepen tot rellen. Zij zitten nog vast. Verder zijn in Alkmaar (2), Haarlem (4) en Lijnden (1) nog zeven personen aangehouden voor het overtreden van de wet ID of het niet voldoen aan bevel of vordering. De verdachten zijn in de leeftijd van 15 tot 34 jaar oud.

Het is duidelijk dat het overgrote deel van de mensen zich zorgen maakt over de rellen. De hele dag kwam via verschillende kanalen informatie binnen bij de politie van mogelijke intenties om te gaan rellen. Heel veel mensen die dit soort berichten tegenkwamen, hebben dat bij ons gemeld. Dit wordt erg gewaardeerd, omdat dit kan helpen ordeverstoringen te voorkomen. De politie voelt zich hier door gesteund en het geeft ons het vertrouwen dat we met zijn allen dit soort ongeregeldheden willen voorkomen.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws