Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Aan de slag met de toekomst van Centrumwaard!

door | 15 september 2020 | Heerhugowaard, Nieuws, Regio nieuws

Online start ontwikkeling gebiedsvisie Centrumwaard. Doet u mee?

Eind september organiseert de gemeente een aantal online sessies over de ontwikkeling van Centrumwaard. Bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren, verenigingen, belangengroepen, scholen en andere organisaties worden uitgenodigd de sessies bij te wonen. Zij gaan samen nadenken over de vraag hoe Centrumwaard een aantrekkelijk woon- en leefgebied kan blijven.

Zoveel mogelijk online, maar ook bijeenkomsten in de wijk

Vanwege de coronamaatregelen heeft de gemeente besloten de bijeenkomsten online te organiseren. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen de meest geschikte manier. Daarom organiseert de gemeente ook een aantal bijeenkomsten in de wijk. We zoeken nog een plek waar bewoners langs kunnen komen om mee te praten. Zodra er meer bekend is over de bijeenkomsten in de wijk laten we het u weten op deze pagina.

Deelnemers geven aan wat zij belangrijk vinden

In de online sessies eind september bepalen de deelnemers welke onderwerpen belangrijk zijn voor het gebied en de gebiedsvisie. Dat kan van alles zijn. U kunt daarbij denken aan bereikbaarheid, groen, de inrichting van de openbare ruimte of ruimte voor de fietser.

Deze onderwerpen worden daarna door deelnemers in groepen verder uitgewerkt in oktober en november. Daarna worden de uitgewerkte onderwerpen aangeboden aan de gemeenteraad als een gebiedsvisie voor Centrumwaard. U kunt elke stap van dit proces en de resultaten van de sessies volgen op deze pagina.

Voor meer informatie, vragen en ideeën kunt u contact met ons opnemen.

Wethouder Annette Groot

Annette Groot (projectwethouder)

“Centrumwaard, het Raadhuisplein/Middenweg en omgeving is in de loop van de jaren een verrommeld gebied geworden. Vandaar de plannen voor vernieuwing. Het is nodig het riool te vervangen in het deel van de Middenweg dat binnen Centrumwaard ligt. Dit was eerder al aanleiding om met de omgeving in gesprek te gaan over de herinrichting van (dit deel van) de Middenweg. Omdat bleek dat de herinrichting van de Middenweg effect had op een groter gebied, is er daarna een gesprek gevoerd met een bredere groep betrokkenen. Deze groep kon zich niet of onvoldoende vinden in de inrichtingsvariant. Tegelijkertijd spelen er andere initiatieven in de omgeving van Centrumwaard. Wij hebben daarom besloten om een bredere gebiedsvisie voor Centrumwaard te maken. De resultaten van de gesprekken uit het verleden worden natuurlijk meegenomen in dit proces.”

Wethouder John Does

Wethouder John Does (democratische vernieuwing)

“Als college willen we zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om aan te geven wat zij belangrijk vinden en samen met ons de gebiedsvisie te maken. En daar stopt het niet. We willen het hele traject tot en met de realisatie van de plannen samen oppakken.
We willen dat zonder al teveel regels vooraf doen. Er zijn natuurlijk wel wettelijke regels waaraan we ons moeten houden en maatschappelijke opgaven waar we vorm aan willen geven. Op het gebied van milieu, geluid en veiligheid bijvoorbeeld. Maar we willen het niet dichttimmeren met allerlei randvoorwaarden vooraf. We zijn nog in gesprek met de gemeenteraad om samen te bepalen hoe groot de ruimte is.
Voor de online sessies worden inwoners en ondernemers door middel van loting uitgenodigd. We zorgen voor een afspiegeling van de wijk. Daarnaast is het voor iedereen via de projectwebsite altijd mogelijk om zaken aan te dragen, mee te doen en inbreng te leveren.”

Documenten en meer informatie

Hieronder vindt u links naar documenten die gaan over dit proces.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws