Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Aansluiting De Punt op rotonde Nauertogt van start op 15 januari 2024

door | 8 januari 2024 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

v

Vanaf maandag 15 januari werkt KWS aan de aansluiting van de nieuwe De Punt op de rotonde Nauertogt. Tot vrijdag 16 februari krijgt doorgaand verkeer te maken met omleidingen. Met een weg naast de Nauertogt (bypass) komt er ook een verkorte route naar bedrijventerrein Zuiderdel. Vanaf de rotonde legt KWS ook een nieuw fietspad aan naar de wijk Westerdel.

Door De Punt te verlengen ontstaat een duurzame en veilige gebiedsontsluitingsweg voor auto- en fietsverkeer tussen De Punt, de Nauertogt en de Schagerweg (N245). De werkzaamheden duren 5 weken. Met een slag om de arm vanwege de weersomstandigheden. Bij vrieskou of teveel regen kan er geen asfalt gelegd worden. Er gelden tot 16 februari omleidingen voor alle verkeer door afsluiting van de rotonde en omliggende wegen.

Bereikbaarheid Nauertogt/De Punt en omleidingen

Het wegdeel Nauertogt, tussen de N245 en de Spanjaardsdam, is afgesloten voor alle verkeer van maandag 15 januari 7.00 uur tot vrijdag 16 februari 16.00 uur. Broek op Langedijk is bereikbaar via N504/Westelijke Randweg of N242/Broekerweg/Uitvalsweg.

Fietsers moeten ook omrijden. Het fietspad langs de Nauertogt is dicht, ook de fietstunnel onder de N245/Schagerweg naar Daalmeer/Koedijk is niet toegankelijk. Omrijden kan via Sint Pancras via Benedenweg en Daalmeerpad om vervolgens daar de fietstunnel onder de N245 te nemen.

De Vronermeerweg is dicht en alleen via Sint Pancras te bereiken. De Veertweg is dicht; deze is bereikbaar via de Westelijke Randweg/Noord-Scharwoude.

Westerdel en Zuiderdel bereikbaar

Met een tijdelijke noodroute voor lokale ondernemers en hulpdiensten, zorgen we ervoor dat zij wel langs de Nauertogt kunnen als dat nodig is. De bouwweg naar Westerdel gaat dicht vanaf de rotonde. Bouwverkeer gaat tijdens de werkzaamheden via de andere kant, door de wijk Westerdel. Bedrijventerrein Zuiderdel blijft bereikbaar via De Punt vanaf de Westelijke Randweg.

Werkzaamheden afstemmen op werk aan spooronderdoorgang

Diverse groot onderhoudswerkzaamheden aan wegen in en rondom Dijk en Waard staan gepland voordat het werk aan de spooronderdoorgang in de Zuidtangent start. De aanleg van deze tunnel start in september 2024 en duurt tot 2026. Andere belangrijke routes moeten dan open blijven. Vandaar dat de werkzaamheden aan de rotonde Nauertogt/De Punt in deze periode plaatsvinden.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden

De gemeente doet er alles aan om de overlast tijdens werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken voor een bereikbaar Dijk en Waard. Meer informatie over werkzaamheden aan de De Punt/Nauertogt: https://www.dijkenwaard.nl/wonen-en-leven/bouwprojecten/de-punt-verlengen-weg

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws