Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Afsluiting Hefbrug Oterleek (N508) in Oterleek

door | 21 februari 2020 | Gemeentenieuws, Regio nieuws

De provincie Noord-Holland voert herstelwerkzaamheden uit aan de Hefbrug Oterleek over de Schermerringvaart. Onderdelen van de brug worden vervangen, zodat de brug weer veilig gebruikt kan worden door het autoverkeer én zwaar verkeer.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Hefbrug Oterleek, tussen de Huygendijk (N508) en de Oterlekerweg, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van maandag 24 februari 9.00 uur tot vrijdag 28 februari 15.00 uur. (Brom)fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden over de brug geleid. Eind maart, begin april is de brug naar verwachting weer open voor de scheepvaart.

Omleidingsroute

Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Oterlekerweg, Noordervaart (N243), Rustenburgerweg naar de Huygendijk (N508) en vice versa.

Werkzaamheden

Tijdens een inspectie in oktober 2019 bleek dat de ophangpunten van het beweegbare deel van de brug waren doorgeroest. Om de veiligheid te borgen heeft de provincie toen besloten de Hefbrug een tijd lang af te sluiten voor zwaar verkeer en mocht de brug niet meer open. Na deze herstelwerkzaamheden worden eind maart, begin april opnieuw werkzaamheden uitgevoerd zodat de brug tijdens het vaarseizoen (april) weer open kan voor de scheepvaart. Na vrijdag 28 februari 15.00 uur is de brug weer volledig in gebruik voor het wegverkeer.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws