Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Alkmaar is op weg naar een toekomst zonder aardgas

door | 2 maart 2020 | Alkmaar, Regio nieuws

Alle woningen in Nederland moeten in 2050 zijn afgesloten van het aardgas. Daar zijn de meeste mensen zich inmiddels wel van bewust. Maar dan komt de volgende vraag: Wanneer begin ik, waarmee en wie kan mij vertellen wat het beste is in mijn situatie?

Wie nu al begint met het treffen van voorbereidingen, profiteert ook nu al van de voordelen die verduurzaming van uw woning oplevert. Denk aan meer wooncomfort en een verlaging van uw energierekening. Begin daarom zo snel mogelijk met verduurzamen. Hoe u dit kunt doen, is afhankelijk van uw (woon)situatie. Op onze website vindt u adviezen en tips, ga naar duurzaam wonen. Of maak gebruik van de services van onze duurzaamheidspartners, zoals het Duurzaam Bouwloket.

Duurzaam Bouwloket

Eén van die partners is het Duurzaam Bouwloket: een digitaal loket waar u als inwoner van de Alkmaar terecht kunt voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning. Voor wie niet alles tegelijk kan of wil doen, heeft het Duurzaam Bouwloket een handig stappenplan om uw woning energiezuinig te maken en voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst. Stap voor stap: van isolatie via bewuste ventilatie en zelf duurzame energie opwekken.

Waar te beginnen

De eerste stap is isolatie. Begint u met uw vloer, de spouwmuur of de kozijnen en beglazing? Wat zijn de mogelijkheden bij een schuin- of plat dak? Kiest u voor de binnen- en/of de buitengevel? Waar moet u op letten bij de aanleg van een groen dak?

Het antwoord op deze en andere vragen, aandachtspunten bij het inhuren van bedrijven, ervaringen van andere inwoners en een overzicht van veelgestelde vragen, vindt u op www.duurzaambouwloket.nl/stappenplan.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws