Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Alternatief eerbetoon aan veteranen

door | 30 juni 2020 | Gemeentenieuws, Langedijk, Regio nieuws

Alternatief eerbetoon aan veteranen

Het gemeentebestuur van Langedijk eerde zaterdag 27 juni de veteranen uit Langedijk die zich hebben ingezet in dienst van de vrede, recent of in een verder verleden. Hun inzet en toewijding verdient blijvend respect.

De lokale Veteranenbijeenkomst vond plaats op de landelijke Veteranendag. Deze werd dit jaar op een andere manier georganiseerd, via een uitzending van de NOS. Dit om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook de lokale bijeenkomst op 20 juni in Langedijk werd om die reden afgelast. In plaats hiervan koos het gemeentebestuur voor een alternatieve viering om toch haar dank en waardering te kunnen uitspreken.

Veteranencomité Langedijk

Om voldoende afstand tot elkaar te kunnen houden, was uitsluitend het Veteranencomité Langedijk uitgenodigd, bestaande uit vijf veteranen. Daarnaast krijgen alle veteranen in Langedijk een brief met een woord van dank van de burgemeester en het aanbod van een presentje. De leden van het Veteranencomité Langedijk hesen voor het Huis van de Gemeente (De Binding) in Zuid-Scharwoude de Veteranenvlag en de Nederlandse Vlag. Daarna luisterden ze naar een toespraak van burgemeester Leontien Kompier waarbij ook wethouder Jasper Nieuwenhuizen aanwezig was.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws