Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Bedrijf van de week Oog voor lenzen

door | 29 oktober 2020 | Geen categorie

Deze week hebben we gekozen voor Oog voor lenzen als bedrijf van de week


OVER LIDIA KEPPEL

Na de optiekopleiding aan de SVGB te Amersfoort, vervolgopleidingen Vakbekwaam Opticien, Contactlensspecialist en 23 jaar praktijkervaring, kan ik mij met recht specialist noemen. Deze ervaring en mijn passie voor dit vak, vind je terug in mijn praktijk Oog voor Lenzen in Heerhugowaard.

Naast mijn praktijk ben ik tevens werkzaam bij EyeCare Deutekom in Schagen, waar ik 20 jaar in dienst ben. We hebben binnen de optiekzaak een grote contactlenspraktijk opgezet. Samen met mijn collega’s volgen we diverse workshops, seminars en congressen op het gebied van contactlenzen, om de contactlensspecialist van deze tijd te blijven.

WORKSHOP

In 2003 ben ik de workshop ‘aanmeten Nachtlenzen’ gaan volgen. Het aanmeten van nachtlenzen behoort nu tot mijn dagelijks werk. Met 15 jaar ervaring in het aanmeten van nachtlenzen, ook wel orthokeratologie genoemd, en vervolg workshops, kan ik je de juiste informatie en begeleiding geven. Mijn praktijk is uitgerust met de hiervoor benodigde apparatuur en softwareprogramma’s.

Je kunt bovendien buiten werktijden en in de avond in mijn contactlenspraktijk Oog voor Lenzen terecht. Contactlenzen zijn geschikt voor iedereen die ze wil dragen. Ze zijn er in alle sterktes, met of zonder leesgedeelte of cilinder. Neem gerust contact op, ook als je niet zeker weet of lenzen wel iets voor je zijn.


PRAKTIJK OOG VOOR LENZEN

Ieder mens, ieder oog is uniek. Wat voor de ene persoon een perfecte lens is, is voor de ander soms niet geschikt of niet goed genoeg. Een persoonlijk advies en een persoonlijke contactlens aanmeting is dus van groot belang. Dat is nu precies mijn specialiteit bij Oog voor Lenzen!

Iedereen kan bij mij terecht voor alle soorten contactlenzen; voor leesgedeelte, cilinder of voor lenzen op gelaserde ogen. Ooit zonder succes lenzen geprobeerd? Graag informeer ik je opnieuw over de mogelijkheden met behulp van mijn uitgebreide kennis en moderne apparatuur.

Nachtlenzen is een goed voorbeeld van mijn specialisatie, het werkt namelijk remmend in min-sterkte vooral al bij een leeftijd vanaf 8 jaar. Het is de meest gezonde en hygiënische manier van lenzen dragen en geeft het hoogste comfort.

WIL JE CONTACTLENZEN LATEN AANMETEN OF WIL JE WETEN OF CONTACTLENZEN IETS VOOR JOU IS?

Je bent welkom in mijn contactlenspraktijk Oog voor Lenzen in Heerhugowaard. Met ruim 20 jaar praktijkervaring heb ik al veel van mijn medemensen geholpen aan een comfortabel zicht.


WERKWIJZE

EERSTE AFSPRAAK [DUUR ±1 UUR]

Vrijblijvend bespreken we wat jouw wensen zijn. Ik beoordeel de vorm, sterkte en gezondheid van je ogen door middel van:

 • corneatopograaf meting [vorm]
 • ‍traanfilmmeting [kwaliteit]
 • ‍basis oogmeting
 • ‍binoculaire oogmeting [samenwerking van de ogen]
 • ‍contrastmeting
 • ‍spleetlamponderzoek [gezondheid]
 • oogboldruk meting [gezondheid]

Met deze bevindingen en jouw wensen kan ik je gericht een lensadvies geven en de daarbij te verwachten kosten berekenen. De contactlenskosten gelden aan het eind van het traject mits de lenzen naar wens zijn! Aanpaskosten vraag ik je te voldoen bij keuze van starten met lenzen bij de eerstvolgende afspraak. 

Oogmeting

‍

Mocht er een verdenking zijn van Fixatie Disperatie, verminderde gezichtsscherpte dan verwacht, of een andere afwijkende beoordeling zal ik je een verwijzing geven naar een specialist of huisarts.

TWEEDE AFSPRAAK [DUUR ±1 UUR]

Bij deze afspraak heb ik de besproken lenzen besteld en zal deze bij je inzetten. Vanwege de gewenning laten we de lenzen 20 minuten in en kan ik daarna de passing en gezichtsscherpte beoordelen.

Dan volgt de instructie:

 • zelf inzetten
 • zelf uithalen
 • reinigen
 • uitleg starten met lenzen en jouw activiteiten met lenzen in

Bij het afleveren van deze lenzen vraag ik je de besproken aanpaskosten [bij 1e afspraak] te voldoen. Dit is inclusief een contactlensvloeistof starterspakket en het mogelijke risico van een lens verliezen of breuk is gedekt [100%].

VERVOLG AFSPRAKEN [DUUR ±20 MINUTEN]

We evalueren het verloop van:

 • draagtijd
 • comfort
 • gezichtscherpt

Indien we tot een eindresultaat gekomen zijn vraag ik je de lenzen te voldoen.

ELK HALF JAAR
ADVISEER IK LENSCONTROLE

Middenweg 53, ingang A
1703 RB Heerhugowaard 06 273 278 03

info@oogvoorlenzen.nl www.oogvoorlenzen.nl

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws