Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

De Rank Baptistengemeente Alkmaar

Strooijonkerstraat 13, Alkmaar, Nederland

De Baptistengemeente “De Rank” werd opgericht in 1948. In 1952 hebben wij de totaal vervallen synagoge van de Joodse gemeenschap gekocht en gerestaureerd. Eind december 2009 hebben we het gebouw weer aan de Joodse gemeenschap terug verkocht. In augustus 2010 zijn we naar ons nieuwe kerkgebouw aan de Strooijonkerstraat 13 te Alkmaar verhuisd.

Zondag 8 augustus 2010 hebben we de laatste Eredienst gevierd in de oude synagoge. Meer dan 58 jaar lang hebben we een zeer fijn onderkomen gehad op deze plaats. Het allerlaatste lied dan we samen gezongen hebben was:” Baruch ha-Shem Adonai”.

Onze voorganger is broeder R. Schoorstra. Hij dient de gemeente met onderwijs, prediking en pastoraat.

De gemeente wordt geleid door de broederraad, bestaande uit drie broeders, aangevuld met onze voorganger als adviseur.

Het kenmerkende van onze gemeente is: onderlinge verbondenheid, openheid en warmte.
U zult zich bij ons spoedig thuis voelen.

De Rank Baptistengemeente Alkmaar

Welkom op onze pagina. Hier vindt u informatie over Baptistengemeente “De Rank” in Alkmaar. Wanneer u na het bekijken van de pagina nog vragen hebt over onze gemeente of over de Bijbelse boodschap, dan kunt u contact met ons opnemen door middel van het contactformulier, dat u kunt vinden onder het kopje “Contact”.

Erediensten

Onze zondagse erediensten beginnen ’s morgens om 10.00 uur.
Na de eredienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.
U kunt de diensten ook live volgen op ons YouTube kanaal, klik dan hier. Tijdens de livestream is het niet meer mogelijk om met elkaar te chatten. Dit vanwege de vele berichten die het doel van de prediking voorbij gaan en daardoor afleidend zijn. Als u toch in contact zou willen blijven met de gemeente, kan dit door contact op te nemen via het contactformulier of door de online-lidmaatschap.

Online-lidmaatschap

Onze gemeente voelt zich verantwoordelijk om de kijkers van de livestream geestelijk onderdak te bieden. Dit vanwege de moeilijkheid om Bijbelgetrouwe gemeenten te vinden. Daarom heeft onze gemeente de online-lidmaatschap ingevoerd. Hierover kunt u meer lezen onder het kopje ‘Online-lidmaatschap’. Via deze vorm willen we u een geestelijk huis bieden. U kunt dan ook een beroep doen op onze geestelijke verantwoordelijkheid en zorg.

City Bible Alkmaar

In ons project City Bible Alkmaar gaan we een groot aantal Bijbels gratis uitreiken aan de bevolking van Alkmaar.
Er zijn tot nu toe al zo’n 3000 Bijbels uitgereikt en we hebben al weer nieuwe besteld.
Wilt u meedoen met dit project? Dan kunt u gratis een City Bible meenemen.

Geven aan de gemeente

De Rank in Alkmaar is afhankelijk van giften. Uw giften maken het mogelijk om in financieel opzicht mee te werken aan de activiteiten die worden georganiseerd en de vaste lasten van het gebouw betalen. Als u meer informatie wilt over het geven aan de gemeente, kan u dat vinden onder het kopje ‘geven‘.

Wij zullen als gemeente geen individuele mensen of gemeenteleden benaderen om geld te geven. Ook vragen we dit niet via (ansicht)kaarten of brieven. Als men toch op die wijze benaderd wordt, dan komt dat niet bij ons vandaan.