Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Ben je dol op varen? Dan hebben we goed nieuws!

door | 3 juli 2024 | Broek op Langedijk, Cultuur, Dijk en Waard, Evenementen

De Broekervaart gaat op twee zaterdagen varen, zodat je dit kunt combineren met dé leukste zomerevenementen. Inwoners en bezoekers van Dijk en Waard kunnen GRATIS meevaren en zo de vele mooie plekken van de gemeente beter leren kennen. Vanaf de boot zie je Dijk en Waard van een andere kant. Ontdek bijvoorbeeld het Rijk der Duizend Eilanden, het prachtige Oosterdel, de havens en de rijke cultuurhistorie van Dijk en Waard. Je kunt op deze dagen ook gezellig een terrasje pakken, heerlijk lunchen of dineren bij de talloze horecagelegenheden.

Opstappen op de Broekervaart

De Broekervaart vaart vanaf de Westdijk, nabij fietsbrug De Krul (N242). Bij de sluis in Broek op Langedijk stap je over op een akkerschuit voor het vervolg van de rondvaart. Op 14 september vaart hij naar de Twuyvermolen. Voor De Broekervaart wordt de elektrische open rondvaartboot en de akkerschuiten van Museum BroekerVeiling & Rondvaart Langedijk ingezet. Stap aan boord en laat je verrassen!

Combineer de vaartocht met een leuk evenement

Op zaterdag 6 juli vindt de Kanaalpark Waterdag plaats, tussen 11:00 – 17:00 uur. Volop waterpret voor jong en oud aan de Westdijk in Heerhugowaard en bij de Twuyvermolen in Sint Pancras. Een bomvol programma met (water)activiteiten, foodtrucks en entertainment!

Op zaterdag 14 september, tijdens de Open Monumentendag is het mogelijk om vanaf de Twuyvermolen in Sint Pancras naar het Poldermuseum in Heerhugowaard te varen.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws