Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Ben je dol op varen? Dan hebben we goed nieuws!

door | 18 juli 2023 | Cultuur, Dijk en Waard, Nieuws

Inwoners en bezoekers van Dijk en Waard kunnen ook in 2023 gratis met De Broekervaart meevaren en zo de vele mooie plekken van de gemeente beter leren kennen. Vanaf de boot zie je Dijk en Waard van een andere kant. Ontdek bijvoorbeeld het Rijk der Duizend Eilanden, Museum BroekerVeiling en de rijke cultuurhistorie van Dijk en Waard.

De boot gaat op drie zaterdagen varen tussen 10:00 en circa 17:00 uur.

Zaterdag 22 juli / Kids Fun Waterfestijn

Zaterdag 19 augustus / Langedoikermarkt

Zaterdag 9 september / Open Monumentendag

Je kunt op deze dagen ook gezellig een terrasje pakken, heerlijk lunchen of dineren bij de talloze horecagelegenheden.

Route

De Broekervaart vaart van de Westdijk (ter hoogte van nummer 26) nabij fietsbrug De Krul (N242) naar o.a. Museum BroekerVeiling en een rondje Rijk der Duizend Eilanden. De andere stops op de routes variëren per dag. Dus stap aan boord en laat je verrassen! Voor De Broekervaart worden de elektrische open rondvaartboot en de akkerschuiten van Museum BroekerVeiling ingezet.

Vaarschema

Combineer de vaartocht met een leuk evenement

Op zaterdag 22 juli vindt het Kids Fun Waterfestijn plaats op het Broekerplein, bij Winkelcentrum BroekerVeiling, tussen 12:00 – 16:00 uur. Volop waterpret en een leuke start van de zomervakantie! Stap uit bij het naastgelegen Museum BroekerVeiling en geniet met het gezin van dit gratis evenement.

Op zaterdag 19 augustus vindt de populaire Langedoikermarkt plaats. Geniet van het gevarieerde aanbod, met livemuziek en straatentertainment. De markt begint rond de klok van 10:00 uur.

Op zaterdag 9 september, tijdens Open Monumentendag en de streekmarkt bij Museum BroekerVeiling, is het mogelijk om vanaf de Twuyvermolen in Sint Pancras naar het Poldermuseum in Heerhugowaard te varen.

De Broekervaart heeft een beperkt aantal plekken (vol = vol). Het kan zijn dat – door omstandigheden – de vaartijden afwijken van de gecommuniceerde tijden. Vooraf reserveren is niet van toepassing.

Bron: Ontdek Dijk en Waard

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws