Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Bijeenkomst voor Langedijkers over wijzigingen in horecaregelgeving

door | 2 maart 2022 | Heerhugowaard, Langedijk, Nieuws, Regio nieuws

Gemeente Dijk en Waard wil de inwoners van de voormalige gemeente Langedijk informeren over de nieuwe APV Horeca voor Dijk en Waard. De inwoners worden uitgenodigd voor twee informatiebijeenkomsten over de voorgestelde wijzigingen in de openingstijden en regelgeving voor de horeca. De bijeenkomsten zijn op maandag 21 maart en woensdag 23 maart. Naast het informeren van inwoners, wil de gemeente ook graag informatie ophalen over wat er leeft onder de inwoners.

Door de fusie van gemeenten Langedijk en Heerhugowaard tot gemeente Dijk en Waard wordt alle regelgeving van de twee voormalige gemeenten samengevoegd. Zo ook de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Specifiek voor het horecadeel van de APV zet de gemeente Dijk en Waard in op een regelluw uniform horecabeleid.

Sluitingstijden meer loslaten

De wens is om sluitingstijden van de horeca in Langedijk meer los te laten, zoals in Heerhugowaard al het geval is. Horecaondernemers krijgen verantwoordelijkheid om te experimenteren met minder regels en meer ruimte. Daar hoort ook bij dat horecaondernemers met hun omgeving in gesprek gaan en onderling problemen oplossen.

De nieuwe APV is in concept gereed en al besproken met de commerciële en para-commerciële horeca. Voordat het college van burgemeester en wethouders en de raad een besluit nemen over de nieuwe APV, wil de gemeente inwoners informeren over de wijzigingen en van hen horen wat ze vinden van de nieuwe regels. De twee informatiebijeenkomsten zijn voornamelijk voor de inwoners van de voormalige gemeente Langedijk, omdat er voor hen zaken veranderen.

De bewoners-bijeenkomsten vinden plaats in Museum BroekerVeiling en beginnen om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Vooraf aanmelden voor de bijeenkomsten is niet verplicht, maar wie dit wel doet via APV@dijkenwaard.nl ontvangt de nieuwe APV-regels alvast via de mail.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws