Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Bomenonderhoud voor gezonde bomen en een veilige omgeving

door | 31 oktober 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

De gemeente inspecteert elk jaar alle bomen. Als de bomen er slecht aan toe zijn, komen ze in aanmerking voor groot onderhoud. Dit kan zijn snoeien, maar soms moeten we de boom kappen. Bij essen komen we essentaksterfte tegen en bij wilgen is er soms sprake van watermerkziekte. Snoeien en soms kappen is nodig om het groen gezond en veilig te houden.

Snoei- en kapwerkzaamheden in najaar en winter

De gemeente laat in het najaar en de winterperiode snoei- en kapwerkzaamheden uitvoeren om dood hout en dode takken te verwijderen van bomen die langs rijwegen, voetpaden of fietspaden staan. Als een es is geïnfecteerd met essentaksterfte, gaat de boom langzaam in kwaliteit achteruit en sterven bladeren en eindtakken af. Dit komt door een schimmel. Als de dode takken uit een boom vallen, kan dit gevaar opleveren. Dan zijn we verplicht om de boom te kappen. Als de boom erg is aangetast, verwijderen we deze.

Actie bij ziekte en takbreuk

De gemeente verwijdert ook wilgen die watermerkziekte hebben. Een bacterie tast de boom aan. Directe actie is niet altijd nodig omdat er vaak geen direct gevaar aanwezig is. Maar bij takbreuk ondernemen wij zo snel mogelijk actie en verwijderen wij de bomen. Zeker als de bomen gevaarlijk worden voor de omgeving. Daarbij geldt: hoe drukker de locatie, hoe hoger het veiligheidsrisico.

Meer informatie over onderhoud aan bomen vindt u op de pagina Onderhoud aan bomen en struiken.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws