Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Bouw woningen in Stationsgebied Dijk en Waard van start

door | 11 februari 2021 | Heerhugowaard, Regio nieuws

Wethouder Monique Stam slaat woensdag 10 februari de eerste paal van woningbouwproject de Groene Trede van Henselmans Bouw en Ontwikkeling. Het project bevindt zich naast fietsbrug De Krul aan de Stationsweg. De eerste paal betekent niet alleen de start van de bouw van de Groene Trede, maar symboliseert ook de eerste officiële aanzet van woningbouw in het stationsgebied.

De komende jaren wordt het stationsgebied getransformeerd tot een hoogwaardig groen woon- en werkgebied met aandacht voor zorg. In het Masterplan Stationsgebied Dijk en Waard kijkt de gemeente naar de toekomst, met betere en veiligere wegen, een mooiere openbare ruimte en het toevoegen van woningen en voorzieningen in het gebied.

Woningbouw

Niet alleen de gemeente maar ook verschillende marktpartijen zien het potentieel van het stationsgebied. Naast de realisatie van de Groene Trede zijn er meer woningbouwprojecten in voorbereiding, zoals de woontoren met zorggebouw aan de Stationsweg en het bouwplan Stationskwadrant aan de andere kant van de Industriestraat. Ook zijn er initiatieven om bestaande kantoorpanden te transformeren naar studio’s. Eerder gebeurde dat aan de Umbriëllaan en recent diende een nieuw initiatief zich aan voor de Titanialaan.

“Het Stationsgebied Dijk en Waard wordt een thuis voor honderden nieuwe bewoners. De bouw van woningen is hard nodig. Ik ben er trots op dat projecten zoals De Groene Trede zo snel vorm krijgen en we in het stationsgebied voor veel verschillende doelgroepen een passende woning realiseren” zegt wethouder Monique Stam.

De realisatie van woningbouw in het stationsgebied past in de ambitie van gemeenten Heerhugowaard en Langedijk om versneld nieuwe woningen te bouwen. Samen met de andere gemeenten in Noord-Holland Noord hebben ze eerder aangegeven 40.000 woningen extra te willen bouwen. Met de ambitie 10.000 woningen daarvan in de toekomstige gemeente Dijk en Waard te realiseren.

Versnellen

Naast de directe omgeving van het station zijn er in Heerhugowaard nog een aantal locaties waar snel gebouwd kan worden, zoals De Scheg en Westpoort. Veel van deze nieuwbouwmogelijkheden liggen binnen 1200 meter van het station. Zo draagt die woningbouw ook bij aan de provinciale ambitie voor knooppuntontwikkeling en de inzet op duurzame mobiliteit.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws