Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Bravilor Bonamat opent zonnepark met 4.600 zonnepanelen

door | 7 april 2023 | Dijk en Waard

Als onderdeel van de duurzaamheidsdoelstellingen van Bravilor Bonamat is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het plaatsen van maar liefst 4.600 zonnepanelen. Alle daken van het bedrijfscomplex aan de Pascalstraat in Heerhugowaard zijn geprepareerd en gebruikt. Net als het complex van Geerts Metaalwaren, dochteronderneming van Bravilor Bonamat, aan de Celsiusstraat in Heerhugowaard. Op 20 april wordt het totale zonnepark in gebruik genomen in het bijzijn van wethouder Schoemaker.

Guus Verheijen, CEO van Bravilor Bonamat: “We zijn zeer blij met het in gebruik nemen van het zonnepark. Het is voor Bravilor Bonamat een belangrijke stap in onze duurzaamheidsstrategie. We dragen hiermee actief bij aan het vergroenen van onze industrie én samenleving. Met als einddoel om in 2050 volledig CO2 neutraal en circulair te opereren.”

Met een totale verwachte jaaropbrengst van 1.705.000kWh, wat gelijk staat aan het jaarverbruik van 710 huishoudens, zal Bravilor Bonamat meer dan haar volledige elektriciteitsbehoefte opwekken. De overcapaciteit wordt beschikbaar gesteld aan personeel en bezoekers om hun elektrische voertuigen te laden. De resterende overcapaciteit zal vooralsnog terug geleverd worden aan het net.

Arthur Wijker, COO van Bravilor Bonamat: “Duurzaamheid staat centraal in het beleid van Bravilor Bonamat. Na het in gebruik nemen van het zonnepark in Heerhugowaard, is de volgende doelstelling het eveneens realiseren van een zonnepark in Bialystok, Polen. Zodat de productiefaciliteit aldaar vanaf medio juni ook de volledige elektriciteitsbehoefte zelf kan opwekken. Vervolgens bieden beide zonneparken ons de mogelijkheid om de bedrijfsprocessen verder te elektrificeren, alsmede het deels elektrisch verwarmen van bedrijfsruimtes.”

OVER BRAVILOR BONAMAT
Bravilor Bonamat is wereldwijd een toonaangevende fabrikant van filterkoffiemachines, espressomachines, koffievolautomaten en heetwaterapparatuur. In 1948 opgericht aan de grachten van Amsterdam als groothandel en leverancier van koffiemachines aan hotels en ziekenhuizen. Vandaag de dag is Bravilor Bonamat uitgegroeid tot Europees marktleider op het gebied van filterkoffiemachines. Een multinational met meer dan 300 collega’s verspreid over 10 internationale verkoopvestigingen, 2 productiefaciliteiten en een dealernetwerk in meer dan 100 landen.

Bezoek onze website voor additionele informatie www.bravilor.com

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws