Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Bredere opzet inloopavond OV-knooppunt

door | 16 juni 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

De inloopavond over de toekomst van het station als openbaar vervoer-knooppunt op woensdag 21 juni aanstaande krijgt een bredere opzet. Naast de presentatie van enkele praatplaten (ontwikkelmodellen) voor het station zijn nog twee onderwerpen aan het programma toegevoegd: de herinrichting van de Zuidtangent en de tijdelijke verkeersmaatregelen waarmee fietsers en voetgangers in het Stationskwartier te maken krijgen bij de aanleg van de spooronderdoorgang (2024-2026).

De inloopavond is in het ROC Horizon College, Umbriëlaan 2 in Heerhugowaard.

De bijeenkomst begint om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden voor deze avond is niet nodig; u kunt deze avond vrij binnenlopen.

Herinrichting Zuidtangent

Aannemer Boskalis start deze maand met de herinrichting van een deel van de Zuidtangent, tussen Parelhof en Stationsplein. Om de nieuwe weg aan te leggen is het nodig om een deel van de Zuidtangent drie weken af te sluiten, van 7 tot en met 26 augustus.

Verder worden in de periode tot en met september kabels en leidingen verlegd, fiets- en voetpaden aangepast en wadi’s aangelegd. Tijdens de inloopavond vertelt Boskalis meer over de verschillende fases van de werkzaamheden en omleidingsroutes.

Toekomst station

De gemeente werkt samen met Provincie Noord-Holland, ProRail en NS-Stations aan een ontwikkelplan voor het station als openbaar vervoer-knooppunt. In de uitwerking van het ov-knooppunt krijgen de volgende thema’s een plek: reizigerspassage, fietsenstallingen, busstation, parkeren, de uitstraling van het station en de functies en voorzieningen.

Tijdens de eerste inloopavond in april konden bewoners, ondernemers en belangstellenden hun voorkeuren aangeven op deze thema’s. Mede op basis hiervan zijn vier praatplaten (ontwikkelmodellen) voor de toekomst van het station gemaakt. Het doel is om uiteindelijk één model te kiezen waarin alle voorkeurvarianten van thema’s een plek krijgen. Tijdens deze tweede inloopavond worden de vier praatplaten (ontwikkelmodellen) gepresenteerd en besproken. Na de vakantieperiode volgt nog een derde inloopbijeenkomst.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

De gemeente besteedt veel aandacht aan de veiligheid en doorstroming van fietsers en voetgangers tijdens alle ontwikkelingen in het Stationskwartier. Tijdens de inloopavond kunnen de omwonenden meepraten over de gewenste tijdelijke verkeersmaatregelen voor de Stationsweg, het Stationsplein en de Umbriëllaan.

Zie voor meer informatie: www.dijkenwaard.nl/stationskwartier.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws