Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

BURENRUZIE? VOORKOM ESCALATIE VIA BUURTBEMIDDELING

door | 9 maart 2022 | Heerhugowaard, Langedijk, Regio nieuws

Nederland is een dichtbevolkt land. Het is daarom onvermijdelijk dat buren wel eens last van elkaar hebben. Soms vinden buren het moeilijk elkaar aan te spreken op gedrag. Buurtbemiddeling Alkmaar helpt conflicten tussen buren op te lossen.  

Een burenruzie kan onschuldig beginnen met een kleine ergernis die steeds hoger oploopt. Lukt het  niet om zelf in gesprek te komen met uw buren? Dan kunt u buurtbemiddeling via Stichting De Bemiddelingskamer inschakelen. Buurtbemiddeling is een methode die in Nederland met succes wordt toegepast. Onder begeleiding van getrainde, onafhankelijke en vrijwillige bemiddelaars uit de eigen gemeente of de randgemeente komen u en uw buren weer met elkaar in gesprek. Samen kunt u tot afspraken komen die voor u en uw buren aanvaardbaar zijn. Wederzijds begrip en het benoemen van het gezamenlijk belang is belangrijk voor beide buren. U kunt bellen voor een bemiddeling of voor advies. Klachten kunnen bijvoorbeeld gaan over geluid, de tuin, roddelen en pesten, verbouwen, huisdieren of parkeerproblemen. Buurtbemiddeling is gratis en wordt uitgevoerd door Stichting De Bemiddelingskamer, expert in bemiddelen bij burenconflicten in Opmeer, Koggenland, Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard (MET). Gemeenten en Woningcorporaties zijn financiers van buurtbemiddeling.

Via www.debemiddelingskamer.nl leest u meer over onze werkwijze. Voor buurtbemiddeling Alkmaar kunt u ons mailen via info@debemiddelingskamer.nl of bellen naar 06-24 368 153.

Heeft u zelf interesse om bemiddelaar te worden? Neem dan contact met ons op of bezoek onze website voor meer informatie.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws