Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Burgemeesters willen algeheel vuurwerkverbod

door | 3 november 2020 | Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Nieuws

De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen willen de komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod. Hiermee willen ze voorkomen dat de ziekenhuizen het nog drukker krijgen dan al het geval is door de coronaciris.

“Een verbod kan de druk op ziekenhuizen, zorgpersoneel en hulpverleners wat verlichten”, vertelt voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad tegenover de NOS. “Het wordt een wat ongewisse jaarwisseling. Niemand weet natuurlijk precies waar we tegen die tijd staan. Maar deze maatregelen zouden wel helpen om wat meer rust te geven.” Het Veiligheidsberaad honoreert hiermee een wens van de beroepsvereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) en politiebond ACP.

Politieke steun

Het lijkt erop alsof het Veiligheidsberaad de coronacrisis misbruikt om een eigen wens alsnog in te voeren. Eerder dit jaar, nog voordat corona een grote invloed op de wereld kreeg, pleitte het beraad namelijk ook al voor een algemeen vuurwerkverbod.

Het is nog maar de vraag of er een politieke meerderheid is te vinden voor het verbod. GroenLinks en Partij voor de Dieren hebben een initiatiefvoorstel ingediend over een tijdelijk verbod op de verkoop van bijna alle soorten vuurwerk. De Tweede Kamer babbelt daar morgen over en dan zal blijken hoe groot de politieke steun is voor dit plan.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws