Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

BuurtFans van start in Alkmaar en Dijk en Waard

door | 16 januari 2023 | Alkmaar, Langedijk, Regio nieuws

16 januari is BuurtFans van start gegaan in Alkmaar en Dijk en Waard. BuurtFans is een initiatief van Jente Cremer en Floris de Boer om middels de verkoop van shirts lokale goede doelen en initiatieven financieel te steunen.

Het idee achter BuurtFans is gekomen in 2022. In dit veelbewogen jaar zagen Jente en Floris dat er grotere druk kwam te liggen op de lokale maatschappij. Inflatie, energiecrisis en de woningcrisis vieren in Nederland en lokale gemeenschappen hoogtij. Steeds meer wordt er gekeken naar instanties en stichtingen die iets terug doen voor de lokale samenleving. Vanuit dat perspectief is BuurtFans gestart.

BuurtFans verkoopt shirts met een design welke refereert aan een lokaal icoon, tekst, gebouw of iets anders kenmerkends. 15% van de opbrengst van deze shirts wordt geschonken aan een lokaal goed doel. Voor Alkmaar en Dijk en Waard wordt binnenkort het lokale goede doel bekendgemaakt.

BuurtFans laat inwoners zelf gratis een ontwerp kiezen doormiddel van haar Creatorsprogramma. Dit programma is er op gericht dat inwoners zelf een ontwerp kunnen aandragen en daarbij ook zelf een goed doel kunnen kiezen. BuurtFans legt de voorstellen naast elkaar en kiest een goed doel uit voor de desbetreffende regio.

Voor Alkmaar en Dijk en Waard heeft BuurtFans nu een shirt geproduceerd met een ontwerp van de Waagtoren en de Broekerveiling. Deze ontwerpen zijn door BuurtFans zelf gemaakt.

Meer informatie kunt u vinden op buurtfans.nl

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws