Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Campagne ‘Laat het niet liggen’ van start

door | 17 april 2024 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

Campagne ‘confronteert’ inwoners met inkomensgrens en wijst ze op mogelijke ondersteuning

Boodschappen worden met de dag duurder en eigenlijk kruipen alle kosten omhoog. Rondkomen wordt daardoor steeds lastiger. Gemeente Dijk en Waard heeft daarom haar regelingen voor financiële steun ruimer gemaakt, zodat er meer inwoners gebruik van kunnen maken. Met de campagne ‘Laat het niet liggen’ brengen Zaffier en gemeente Dijk en Waard herkenbare verhalen onder de aandacht op diverse locaties in de gemeente. Zodat meer mensen zich gaan herkennen in bepaalde situaties en weten dat ook zij recht hebben op financiële ondersteuning.

Wie heeft er recht op financiële ondersteuning?

Gemeente Dijk en Waard heeft voor inwoners met een ‘inkomen van 120 tot 150% op de bijstandsnorm’ mogelijkheden voor financiële steun. Het gaat om mensen die het niet zo breed hebben. Maar deze groep is bij de gemeente of Zaffier niet bekend. Omdat zij geen uitkering ontvangen of omdat er geen inzicht is in hun financiële situatie. Het gaat naar schatting om 2.000 huishoudens in deze inkomensgroep in Dijk en Waard.

Wethouder Gerard Rep onderstreept het belang van deze campagne: “Door de netto inkomensgrens voor verschillende gezinssituaties te benoemen, willen we inwoners laten inzien dat wellicht ook zij recht hebben op ondersteuning van de bijzondere bijstand, voor een aantal noodzakelijke, onvoorziene kosten. Ook mensen mét een baan kunnen in aanmerking komen voor deze ondersteuning. We willen dit op veel locaties in de gemeente uitdragen en het maatschappelijke netwerk gebruiken om met mensen hierover in gesprek te gaan.”

Laat het niet liggen!

De campagne ‘Laat het niet liggen’ is erop gericht dat inwoners zich wél gaan herkennen in een situatie, op locaties in onze gemeente waar ze wél komen en waar ze wellicht toch eerder durven te spreken over hun situatie. Daarom roepen we de hulp in van maatschappelijke partners. Zo wordt de campagne onder andere onder de aandacht gebracht bij de voedselbank, bibliotheek, kerk, moskee en het buurthuis. Maar ook online kan er worden bekeken of je vanuit de gemeente ondersteuning kunt krijgen.

Op www.zaffier.nl/laathetnietliggen zijn de verhalen van Paige, Demir, Annie, Lara en Rob te lezen. Je ziet daar welk inkomen zij ontvangen en van welke steun zij gebruik maken. Ben jij, of ken jij, iemand in een soortgelijke situatie? Dan is de kans groot dat ook jij of die ander recht heeft op bijzondere bijstand. Maak het bespreekbaar, kom in actie en laat het niet liggen!

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws