Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

COVID-19 testlocatie Broek op Langedijk: sneltest inclusief PCR-test biedt zekerheid

door | 18 november 2020 | Langedijk

Broek op Langedijk, 18 november 2020 РSinds dit najaar is aan de Dulleweg de eerste Eurofins COVID-19 testlocatie in Broek op Langedijk geopend. Eurofins biedt nu voor alle bedrijven in Broek op Langedijk en omgeving zowel de PCR als de sneltest m̬t PCR-test aan. De testlocatie is onderdeel van internationaal laboratoriumnetwerk Eurofins.

Sinds de start maken veel bedrijven uit Broek op Langedijk en omgeving gebruik van de testservice zodat bedrijfsprocessen zo veel mogelijk kunnen blijven doordraaien. “Ondertussen zien we dat het aantal teststraten en testen toeneemt en dat er inmiddels diverse keuzemogelijkheden zijn. Het verschil tussen de diverse aanbieders is echter niet altijd duidelijk. We zien dan ook een groeiende behoefte aan informatie bij zowel bedrijven als particulieren die zekerheid willen hebben over hun gezondheid. Naast bereikbaarheid en capaciteit wordt de behoefte aan juiste informatie essentieel”, licht Michel Meijer (directeur Eurofins Broek op Langedijk) toe. “Zo is de toepassing van sneltesten fantastisch maar biedt deze niet in alle gevallen de zekerheid die onze klanten zoeken. Het risico op vals-negatieve uitslagen is in bepaalde gevallen te groot om uitsluitend op het de uitslag van een sneltest te varen. Wij kiezen dan ook altijd voor de combinatie.”

Twee testen

Vijf dagen per week vanaf 08.30 uur staat er een speciaal opgeleid team klaar om op afspraak testen af te nemen. De sneltest geeft binnen een minuut of vijftien de uitslag, de uitslag van de PCR-test volgt binnen een dag. Beide testen zijn door RIVM goedgekeurde testen. Michel Meijer: “We bieden beide testen aan omdat de testuitslag een ander doel kan dienen. Alleen de PCR-test is in alle gevallen betrouwbaar. De sneltest is bij een positieve uitslag prima te gebruiken maar is bij een negatieve uitslag voor ons slechts een indicatie. We zullen een sneltest dus altijd in combinatie nemen met een PCR-test In de huidige omstandigheden wil je bij een negatieve uitslag immers geen enkel risico lopen dat je onbedoeld alsnog een besmettingsbron in je werkomgeving brengt. Een combi van sneltest en PCR bedraagt 105 euro, alleen een PCR-test is 80 euro.

Voor bedrijven wordt een maatwerkprogramma opgesteld volgens het Eurofins SAFER@WORK programma. Een afspraak maken kan via 088 8310336 of een mail naar covid19testing_NL@eurofins.com. Eurofins is vaste leverancier van de RIVM en GGD GHOR en testpartner van onder meer het Ministerie van VWS, KNVB, de Arbo Unie en Sport Centre Papendal.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws