Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

D66 Dijk en Waard opnieuw een zetel erbij!

door | 24 augustus 2021 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Langedijk

Een nieuw gezicht erbij voor de fractie van D66 Dijk en Waard. Raadslid Jolanda van Ling van het CDA stapt per direct over naar de fractie van D66.

Het vertrek bij het CDA komt niet geheel onverwachts. Van Ling gaf aan: “de coronapandemie zorgde voor een periode van nadenken en zelfreflectie. Wat wil ik en hoe wil ik verder in de politiek?” Na lang wikken en wegen hakte Van Ling de knoop door. “Soms zijn het teveel beproevingen. Het was klaar. Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan”.

De keuze voor D66 omschrijft Van Ling als volgt: “D66 is een partij met toekomst. De manier waarop D66 zich inzet voor inwoners boeit mij. Nuchter, sociaal en inclusief. Ik verheug me om samen te werken in een groep met leuke en spontane mensen”.

Fractievoorzitter Michael Feelders van D66 Dijk en Waard reageert enthousiast: ‘de komst van Jolanda van Ling betekent een berg aan extra politieke ervaring erbij. Daarnaast is Jolanda het tweede vrouwelijke raadslid binnen het team. Zij zorgt voor een extra stimulans in de samenwerking binnen de fractie. Ik verwacht zeker dat we als team nog verder boven het maaiveld in de gemeenteraad uitkomen. Inwoners en ondernemers profiteren hiervan’.

Vorig jaar stapten beide raadsleden van Nederland Duurzaam ook al over naar D66 Dijk en Waard. De aansluiting van Jolanda van Ling bij D66 betekent een verhoging van het aantal zetels van 5 naar 6 zetels.

Een unieke gebeurtenis in de politieke historie van de gemeente Heerhugowaard. D66 begon met 3 zetels na de verkiezingen in 2018 en heeft zich inmiddels verdubbeld. Hierdoor is D66 nu de tweede partij in de gemeenteraad van Heerhugowaard.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws