Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

De Draai geeft basisschoolleerlingen de ruimte

door | 19 januari 2022 | Heerhugowaard, Langedijk, Regio nieuws

Blosse en gemeente Dijk en Waard zetten op 19 januari de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst waarmee de nieuwbouw van kindcentrum De Nieuwe Draai in het zuidelijk deel van De Draai mogelijk wordt. Het kindcentrum waarin een doorgaande kindontwikkeling wordt geboden voor kinderen van 0 tot 13 jaar met kinderopvang en basisonderwijs is nu nog gehuisvest in een tijdelijk gebouw in De Draai-Zuid.

Wijk in aanbouw

In nieuwbouwwijk De Draai wordt nog volop gebouwd. Jonge gezinnen die zich hier vestigen, kunnen uitkijken naar een kindcentrum dat met de wijk meebeweegt. Tijdens de bouw wordt al rekening gehouden met een toenemend aantal kinderen. Op een later tijdstip kan het gebouw makkelijk uitgebreid worden met nieuwe ruimten. Wanneer het kindaantal met het verstrijken van de jaren weer gaat dalen, kan het aantal ruimtes ook weer worden verkleind. Uiteindelijk komen er 2700 woningen in De Draai. Op het hoogtepunt worden er ruim 1000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar verwacht. Met de nieuwbouw wordt hierop alvast ingespeeld.

Voorbereiding

De voorbereidingen voor het bouwproces zijn van start gegaan. Aan het einde van het jaar wordt daadwerkelijk gestart met de bouw. Naar verwachting wordt het gebouw aan het begin van het schooljaar 2023/2024 in gebruik genomen.

Investeren in onderwijs

In De Draai wordt volop in onderwijs en opvang geïnvesteerd. Naast De Nieuwe Draai, staat in het noordelijk deel van De Draai kindcentrum De Helix. Om de toeloop van kinderen in goede banen te leiden wordt hier ook een uitbreiding van het gebouw voorbereid. De samenwerkingsovereenkomst met schoolbestuur Allente, die dit mogelijk maakt, wordt eind van deze maand getekend.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws