Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

De raad besluit: extra krediet voor Stationsgebied en onderzoek naar groen en bruisend Stadsplein

door | 21 september 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws, Heerhugowaard

Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 19 september heeft de raad ingestemd met extra krediet voor het Stationsgebied. Ook is de motie voor een onderzoek naar een groen en bruisend Stadsplein aangenomen. De motie voor een onderzoek naar een landelijke intocht van Sinterklaas is niet aangenomen.

8,7 miljoen euro extra voor Stationsgebied

De raad heeft ingestemd met een extra krediet van 8,7 miljoen euro voor het stationsgebied. Dit geld is voor reserve, prijsstijgingen en kapitaallasten. Zo’n buffer is verstandig bij een groot project. Hiermee verklein je de kans dat werkzaamheden stil komen te liggen of niet door kunnen gaan. De raad heeft ook ingestemd met de herziene investering van 46,8 miljoen euro. BVNL en 50Plus stemden tegen.

Onderzoek naar een groen en bruisend Stadsplein

De motie van de ChristenUnie, Senioren Dijk en Waard, DOP, GroenLinks, PvdA, VVD, Lijst Feenstra, Lokaal Dijk en Waard voor een groen en bruisend Stadsplein is unaniem aangenomen. Het college komt volgend jaar met twee ontwerpen, de kosten en mogelijkheden. Dan kan de raad besluiten of dit haalbaar is.

Geen onderzoek naar landelijke intocht Sinterklaas

De motie van VVD en FvD om te onderzoeken of de landelijke intocht van Sinterklaas mogelijk is, is niet aangenomen. De indieners, CDA, D66, BVNL, 50PLUS en Lijst Feenstra stemde voor de motie. Overige fracties niet waardoor het geen meerderheid kreeg. In juni deelde een inwoner dit idee met de raad. Het gaat hier om de landelijke intocht die op tv wordt uitgezonden.

Meer informatie

Bekijk de raadsvergadering van dinsdag 19 september. Of lees de onderwerpen en stukken nog eens na.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws