Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

De winnaars van de kreeftviswedstrijd zijn bekend

door | 31 augustus 2020 | Gemeentenieuws, Langedijk, Nieuws

De winnaars van de kreeftviswedstrijd zijn bekend. Mick Kraakman (rechts) ving in zijn eentje 1150 kreeften, het team bestaande uit Lasse, Gijs, Gert Jan, Dave, Stijn, Ruben en Damian (links) ving er 1814. Als prijs kregen ze een cheque voor een elektrische buitenboordmotor voor op de boot. Ook waren er prijzen voor de jongste deelnemer en voor degene die het vaakste kreeften in kwam leveren. In totaal werden er 6810 Amerikaanse rivierkreeften gevangen.

Wethouder Ad Jongenelen riep de wedstrijd deze zomer in het leven om drie redenen. Hij wil iets doen aan de kreeften die het Duizend Eilandenrijk aantasten. Doordat deze exoot geen natuurlijke vijanden heeft, verspreidt deze zich razendsnel. Daarnaast wilde hij jongeren een alternatieve bezigheid aandragen om zo bootoverlast tegen te gaan. En als laatste wilde hij ondernemers steunen door de kreeften weg te geven aan de horeca. En met succes. Er was een wachtlijst van 1400 gegadigden vanuit Den Helder tot Rotterdam.

De wethouder hoopt met de wedstrijd ook de overlast van de kreeft breder aan te pakken. De kreeft komt niet alleen veel voor in de wateren in Langedijk, maar in de gehele regio. Daarom volgt binnenkort een gesprek met gedeputeerde van de provincie Ilse Zaal om het probleem verder te bespreken. Jongenelen sprak zijn dank uit voor iedereen die de viswedstrijd een succes maakten. In het bijzonder alle jongeren die meegedaan hebben, maar ook de Stichting Veldzorg die het inleverpunt verzorgden en de visvereniging in Langedijk.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws