Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Denemarken eerste buitenlandse bestemming tv-programma Camp-to-Go

door | 22 februari 2022 | Nieuws overzicht

Kampeerprogramma Camp-to-Go TV gaat in het tweede seizoen de grens over en kiest voor Denemarken als vakantiebestemming. Vanaf zaterdag 26 februari is op RTL 4 in vier afleveringen te zien hoe kampeerliefhebbers de Deense regio’s Himmerland en Sønderjylland verkennen. Het is de eerste buitenlandse bestemming voor Camp-to-Go TV, een samenwerking tussen branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en VisitDenmark.

KCI nam in 2020 het initiatief voor een eigen tv-productie op RTL 4. Inmiddels heeft Camp-to-Go TV een tweede seizoen gekregen en mochten acht gezinnen en stellen op vakantie naar Denemarken om een nieuw kampeermiddel uit te proberen. Voor sommige deelnemers was het de eerste kampeervakantie, anderen waren al meer ervaren. Naast het kamperen ontdekten zij de diversiteit van de omgeving, waarbij zij zich actief vermaakten in de natuur.

“De vier Deense afleveringen van Camp-to-Go TV zijn echte pareltjes geworden. Mede door de samenwerking met VisitDenmark maakten we met onze kandidaten hele leuke uitstapjes in de buurt van mooie campings. Er was door het aanbod van de Deense regio’s volop keuze voor de kandidaten om bijzondere ervaringen op te doen, dat geeft het programma direct meer diepgang”, aldus Hans Louwers van Camp-to-Go TV.

Ook ‘Mr. Camping’ en kampeerexpert Sander Janson ontdekt als tv-presentator samen met de gezinnen en stellen de campingfaciliteiten en activiteiten in de omgeving. Volgens Janson is Denemarken hét kampeerland bij uitstek voor wie op zoek is naar rust, ruimte en natuur: “Ik ben al jaren fan. Denemarken heeft prachtige stranden, hoge duinen, stille fjorden en vriendelijke mensen. Een heerlijk land om te kamperen. En als je van de paden afwijkt kom je op de leukste plekjes.”

Himmerland en Sønderjylland

In de regio Himmerland, ten noordoosten van Jutland, staan de campings Hobro City Camping en Mariager Camping & Hytter centraal. Door het vele water in de omgeving, is de regio geschikt voor activiteiten op en in het water. De kust aan het Kattegat is kalm en kindvriendelijk, terwijl het water in de Limfjord regelmatig wordt blootgesteld aan weerselementen vanuit het westen. Himmerland heeft daarnaast een rijke geschiedenis. Er kan gezocht worden naar fossielen en voor Vikingliefhebbers is er het Vikingkasteel Fyrkat.

Sønderjylland, ook wel bekend onder de naam Zuid-Jutland, ligt vlak boven de Duits-Deense grens, op slechts 600 kilometer van Utrecht. Aan beide kanten van de regio vind je de zee; aan de oostkant de Oostzee en aan de westkant de Noordzee. Frigård Camping en Gammelbro Camping zijn beide gelegen aan de oostkant.

Denemarken kampeerland

Met ruim 400 campings is Denemarken een kampeerland bij uitstek. Het eilandenrijk met 444 eilanden ligt op zo’n zes uur rijden vanaf Utrecht. Er is volop ruimte met een kustlijn van 7.300 kilometer. Gemiddeld worden er 400.000 Nederlandse kampeerovernachtingen in Denemarken geregistreerd. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de Deense levensstijl. Deense campings die in het bijzonder inzetten op duurzaamheid dragen het label ‘Green Stay’. Dit certificaat geeft aan dat deze campings extra aandacht vestigen op de impact die zij hebben op het milieu en klimaat.

Meer informatie

www.visitdenmark.nl

www.camp-to-go.nl

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws