Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Denk mee over de toekomst van Museum BroekerVeiling

door | 13 november 2020 | Gemeentenieuws, Langedijk

Museum BroekerVeiling is het museum waar het verhaal verteld wordt van de geschiedenis van gemeente Langedijk. Om dit voor de komende generaties te behouden, werkt de gemeente in samenwerking met het museum aan een toekomstvisie. Inwoners zijn uitgenodigd voor een online bijeenkomst op maandag 23 november waarin zij kunnen meedenken over de toekomst van het museum.

Door de coronacrisis is het museum in financieel zwaar weer gekomen. Noodfonds vanuit provincie en gemeente ondersteunen het museum op dit moment, naast de acties die het museum zelf onderneemt om extra inkomsten te generen. Maar voor de lange termijn is een visie nodig, zodat het museum ook in de toekomst open kan blijven. Daarvoor is niet alleen geld, maar ook verandering en vernieuwing nodig.

Waar verhalen tot leven komen
Het museum en het Oosterdelgebied vertellen het verhaal van Langedijk en omgeving. Gemeente Langedijk wil deze identiteit meenemen in de nieuwe fusiegemeente met Heerhugowaard. Sterker nog: het Oosterdelgebied en omgeving vormen het hart van de nieuwe gemeente. In die omgeving ligt Museum BroekerVeiling. Het museum wil daarin een modern en open museum zijn: een plek waar verhalen van toen en vandaag tot leven komen en een ontmoetingsplek voor de bewoners. Een museum dat bezoekers trekt van buiten, maar er ook is voor de gemeenschap van Langedijk.

Wilt u meedenken?
Gemeente Langedijk heeft Studio Louter gevraagd een nieuw museaal concept te maken. Aan inwoners de vraag om mee te denken: welke ideeën heeft u voor de toekomst van het museum? Welke verhalen zou u hier terug willen zien? Aan wat voor gemeenschapsfuncties heeft u behoefte? Wat mist u in uw omgeving?

Meer informatie en aanmelden voor de online bijeenkomst op maandag 23 november van 20.00 tot uiterlijk 22.00 uur via de website.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws