Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Denk weer mee over toekomst Centrumwaard

door | 15 oktober 2021 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard

Inwoners, ondernemers, gemeente Heerhugowaard en andere betrokkenen gaan vrijdagmiddag 19 november weer (live) met elkaar aan tafel om fase 2 van het Masterplan voor de herontwikkeling van Centrumwaard vorm te geven. Voorafgaand aan de bijeenkomst kan iedereen zijn mening over onder meer wonen en werken, duurzaamheid en sociale cohesie/verbinding in de wijk delen via een online platform. Deze input komt terug in de bijeenkomst van 19 november.

Centrumwaard wordt de komende jaren gemoderniseerd. De wens is om een levendig centrumgebied te realiseren, waar het fijn is om te wonen, winkelen en ontmoeten. De eerder vastgestelde gebiedsvisie voor Centrumwaard is met de input van alle deelnemers aan het ontwerpfestival in juni uitgewerkt tot een Masterplan fase 1. Deze eerste fase richt voornamelijk op verkeersmobiliteit, veiligheid en parkeren in de straten van Centrumwaard.

Praat mee over fase 2

Onderwerpen als sociale cohesie / verbinding, wonen en werken, duurzaamheid en beeldkwaliteit in de wijk zijn nog niet voldoende aan bod gekomen. Deze worden verder uitgewerkt in Masterplan fase 2. Ook dit gebeurt samen met alle belanghebbenden. De gemeente nodigt inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden uit om samen met haar op vrijdag 19 november van 15.00 tot 18.00 uur de genoemde thema’s verder in te vullen. Doel is om te komen tot een masterplan en uitvoeringsplannen voor een vitaal en bruisend Centrumwaard. Ga naar heerhugowaard.nl/centrumwaard voor meer informatie en de locatie of om u aan te melden voor de 19de.

Geef online alvast uw mening

In aanloop naar de bijeenkomst kan iedereen op online platform argu.co/heerhugowaard zijn of haar ideeën voor een vitaal en bruisend Centrumwaard al delen, vragen stellen en antwoorden krijgen. Deze input komt terug in de bijeenkomst van 19 november.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws