Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Dijk en Waard zoekt een burgemeester

door | 14 december 2021 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Langedijk

Een nieuwe gemeente, een nieuwe burgemeester. En het liefst de allerbeste. Maar, wat maakt een burgemeester de allerbeste? Die vraag stellen de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk de komende weken aan hun inwoners. Met hun informatie gaat de gemeenteraad in het nieuwe jaar op zoek naar een burgemeester voor de gemeente Dijk en Waard.

De zoektocht naar die nieuwe burgemeester van Dijk en Waard is gestart op 13 december. Vanaf dat moment kunnen inwoners via www.heerhugowaard.nl/nieuweburgemeester en www.gemeentelangedijk.nl/nieuweburgemeester in een vragenlijst van 3 minuten de kenmerken van hun ideale burgemeester aangeven. Invullen kan tot en met zondag 2 januari 2022. Voor inwoners voor wie online invullen lastig is, zijn papieren exemplaren van de vragenlijst beschikbaar op de gemeentehuizen van Heerhugowaard en Langedijk.

Eigenschappen en kwaliteiten
De gemeenteraad wil van de inwoners horen over welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet beschikken. De inbreng van de inwoners wordt door de gemeenteraad meegenomen bij het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester. Daarin staat over welke kennis en vaardigheden de nieuwe burgemeester moet beschikken. Op de websites van de beide gemeentes is binnenkort meer informatie te vinden over de procedure om tot een kroonbenoemde burgemeester te komen.

Eerst een waarnemend burgemeester
Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe gemeente Dijk en Waard een feit. Op die datum start Dijk en Waard met een waarnemend burgemeester. De heer Rehwinkel is op 29 november jl. benoemd door de Commissaris van de Koning, de heer van Dijk. Hij begint om middernacht op oudejaarsavond. De heer Rehwinkel is waarnemend burgemeester van Dijk en Waard tot het moment van beëdiging van een kroonbenoemde burgemeester.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws