Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Dinsdag 19 september besluit de raad over: krediet stationsgebied

door | 13 september 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

Dinsdag 12 september werd de raad tijdens de politieke avond bijgepraat door de politie over de veiligheid in onze gemeente. Verder werden de beleidslijnen voor de woonvisie gedeeld en stelde de raad deelnemers aan de politieke tafel vragen over het extra geld dat nodig is voor de ontwikkeling van het stationsgebied. Over dit onderwerp neemt de raad dinsdag 19 september een besluit.

Meer over veiligheid vanuit de politie

Een woordvoerder van de politie heeft de raad bijgepraat over meldingen van de afgelopen maanden. Luister de eerste minuten van de vergadering terug en hoor het van de politie zelf.

Woonvisie eind november weer in de raad

Gemeente Dijk en Waard werkt aan een nieuwe woonvisie. Zo’n visie is de basis voor afspraken met woningcorporaties en kan nieuwe ontwikkelingen en projecten faciliteren. RIGO Research en Advies nam de raad mee in de beleidslijnen voor deze visie. En wat er allemaal bij komt kijken. Verschillende ontwikkelingen die meespelen, denk aan: de landelijke politiek, hypotheekrente, bouwkosten en voldoende mensen om te bouwen. En de verschillende wensen van verschillende doelgroepen. Om extra informatie te verzamelen zijn jongeren nog gevraagd naar hun mening. 950 jongeren vulden een vragenlijst van de gemeente in. Tijdens deze avond deelden twee woningbouwcorporaties hoe zij zo’n visie vertalen in hun werk en wat er nodig is. Alles komt uiteindelijk samen in de woonvisie. Deze woonvisie wordt dinsdag 21 november besproken tijdens een politieke avond.

Extra geld voor het stationsgebied

Het stationsgebied is volop in ontwikkeling. De gemeente kan de spooronderdoorgang en herinrichting van het stationsgebied aanbesteden. Daar is wel extra geld voor nodig. De raad wordt gevraagd om een extra krediet van € 8.7 miljoen voor reserve, prijsstijgingen en kapitaallasten. Tijdens de politieke avond werden vragen gesteld als: ‘zijn alle kosten nu bekend’, ‘zijn er alternatieven’ en ‘wat doet dit met de begroting’. In de raadsvergadering van dinsdag 19 september neemt de raad een besluit over dit onderwerp.

Verder op de agenda van de raadsvergadering op dinsdag 19 september:

Motie voor een groen en bruisend Stadsplein
Met deze motie vragen CU, SDW, DOP, GL, PvdA en Lokaal Dijk en Waard het college om onderzoek te doen om het Stadsplein groener te maken met planten. Met ondernemers en inwoners samen te werken of het Stadshart bruisender kan worden. En daarna kijken welke andere pleinen in Dijk en Waard groener kunnen worden.

Motie zie ginds komt de stoomboot
Met deze motie vragen VVD en FVD het college om onderzoek te doen om de landelijke intocht naar Dijk en Waard te halen. Uiteindelijk geeft de NPO een voorkeur aan. In juni deelde een inwoner dit idee met de raad.

Stemt een meerderheid van de raad voor een motie? Dan wordt een motie aangenomen door de raad. En wordt het college gevraagd de motie uit te voeren.

Kom dinsdag 19 september naar de raadzaal of kijk mee via de livestream

De raadsvergadering is op dinsdag 19 september vanaf 20.00 uur. Kom naar de raadzaal of volg het via de livestream. Kijk voor alle stukken en de agenda op bestuur.dijkenwaard.nl.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws