Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Dit zijn alle nieuwe maatregelen #Corona

door | 28 september 2020 | Nieuws

– Horeca in hele land moet om 22.00 uur dicht, vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen.

– In de horeca is het verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Bij binnenruimtes met een doorstroom van bezoekers zoals in monumenten, bibliotheken en musea, maar met uitzondering van de detailhandel en de markten, vindt bezoek plaats op basis van een reservering per tijdvak.

- Het kabinet adviseert klanten om in winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mondkapjes te dragen. Premier Mark Rutte zei dat het dragen van mondkapjes geen verplichting is, maar dat winkeliers wel klanten mogen weigeren die geen mondkapje willen dragen.

- Bij alle wedstrijden in het betaalde voetbal zit vanaf dinsdag 18.00 uur minimaal drie weken lang geen publiek meer op de tribune. Ook bij andere sportwedstrijden zijn voorlopig geen supporters welkom. Ook amateurs en jeugdige sporters moeten hun wedstrijden minimaal drie weken achter gesloten deuren afwerken.

– Thuiswerken gaat strikter gehandhaafd worden. Werkgevers die toch mensen naar kantoor halen, kunnen ‘aangesproken worden’, of zelfs veertien dagen op slot gedaan worden als ze een brandhaard blijken.

– In de supermarkten wordt een winkelwagentje verplicht. Ook komen er tweemaal per dag speciale tijdstippen voor ouderen en kwetsbare mensen om te kunnen winkelen.

– Bezoek thuis wordt maximaal drie personen (kinderen tot 13 jaar vallen hier niet onder, evenals het eigen huishouden).

РIn andere gebouwen dan de eigen woning geldt dat er met maximaal vier personen een gezelschap mag worden gevormd. Dat betekent dat voor ̩̩n huishouden of maximaal vier personen, exclusief kinderen, een reservering bij een bioscoop of restaurant kan worden gemaakt.

– In publieke ruimtes binnen mogen maximaal dertig personen, naast personeel, aanwezig zijn. In de buitenlucht zijn groepen van veertig maximaal toegestaan.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws