Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Doe Vriendelijk Dag

door | 17 februari 2020 | Heerhugowaard

Vandaag is het internationale ‘Doe Vriendelijk Dag’. Dat is een mooi moment om onze collega’s van Handhaving in het zonnetje te zetten.

Onze Boa’s (Buitengewoon opsporingsambtenaar) zien helaas juist een toename van onvriendelijkheid. Dit gaat van scheldpartijen tot aan fysieke agressie. Zij kunnen dus wel wat extra vriendelijkheid gebruiken!

Onlangs was het weer raak: een man die een bekeuring had gekregen voor fout parkeren ging met zijn auto in de buurt op zoek naar de Boa die hem had bekeurd. Toen hij die zag fietsen, scheurde hij hard op hem af, waarbij de boa hem nog net kon ontwijken. Hij stapte uit en begon de boa uit te schelden en te duwen waardoor deze uiteindelijk viel. Het resultaat o.a. enkele gekneusde ribben.

In opdracht van onze gemeenteraad hebben Boa’s een aantal handhavende taken: zij zien erop toe dat afval alleen buiten staat op de ophaaldagen of als een afspraak is gemaakt voor het ophalen van grofvuil. Zij treden op als honden los lopen waar dat niet mag en hondenbezitters de poep niet opruimen. En zij schrijven een bekeuring uit als een auto ergens geparkeerd staat waar dat niet mag.

Dit zijn allemaal overtredingen die bij vele inwoners in de top-3 van ergernissen staan. Door hun aanwezigheid op straat bieden de Boa’s bovendien een luisterend oor voor mensen die allerlei vragen hebben. Zij handhaven de regels die door de gemeenteraad en wetgever zijn vastgesteld. Mensen die het hier niet mee eens zijn, horen zich niet af te reageren op de Boa.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws