Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Drie verdachten aangehouden na overval

door | 3 maart 2022 | 112 Politie

Uitgeest – Dinsdagochtend rond 09:30 uur hebben meerdere personen een overval gepleegd bij een winkel aan de Westerwerf in Uitgeest. Zij stapten daarna in een personenauto en gingen met een onbekende buit ervandoor. Kort daarop wist de politie de auto te achterhalen en hield de inzittenden aan. De 17-jarige jongeman uit Soest, de 18-jarige man uit Leusden en een 18-jarige Amsterdammer zijn ingesloten en zitten vast voor verder onderzoek. Niemand raakte bij de overval gewond.

In de ochtend kwamen twee donkere geklede personen de winkel in. Meteen begonnen zij te schreeuwen, eisten waardevolle spullen en bedreigden de aanwezige klanten en personeel met een wapen. Daarna gingen zij met de buit naar buiten en stapten in een personenauto die klaarstond. Zij reden weg in noordelijke richting.

De politie werd direct gealarmeerd en startte een zoekactie. Hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk wist de politie de auto met de verdachten tot stoppen te dwingen op de Kanaalweg t.h.v. de kruising met de Rosendaal in Heiloo. De drie verdachten werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij zitten nog vast voor verhoor.

De recherche doet verder onderzoek naar de overval.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws