Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Drugspand aan de Maxwellstraat voor 6 maanden gesloten door Gemeente Dijk en Waard

door | 30 mei 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

Op dinsdag 30 mei heeft de gemeente Dijk en Waard een bedrijfspand aan de Maxwellstraat op industrieterrein de Zandhorst gesloten voor een periode van 6 maanden. Na onderzoek van de politie heeft burgemeester Maarten Poorter besloten het pand te sluiten. Na een anonieme melding deed de politie onderzoek en vond onder andere 1010 hennepplanten. In het betreffende pand werden op de begane grond en op de eerste verdieping ook henneptoppen en veel apparatuur om de productie van hennep mogelijk te maken aangetroffen. De hennep en de benodigde apparatuur is vervolgens opgeruimd. Er is geconstateerd dat er illegaal stroom en water werd afgenomen. Er is tot nu toe één persoon aangehouden.

“Het mag duidelijk zijn: deze praktijken dulden we niet in Dijk en Waard”, aldus burgemeester Maarten Poorter. De burgemeester heeft de bevoegdheid om bedrijfspanden (en woningen) te sluiten als er drugs worden aangetroffen. Deze tijdelijke sluiting is bedoeld om de criminele activiteiten te stoppen, maar ook om een einde te maken aan overlast, de veiligheid te waarborgen en de aanloop van criminelen te stoppen. Maarten Poorter: “We willen een duidelijk signaal geven waarom we een pand sluiten. Het pand wordt zichtbaar ‘aangeplakt’ en we communiceren deze sluiting daarom ook actief naar onze inwoners en ondernemers. De gemeente werkt met veel organisaties, ondernemers en inwoners samen om ervoor te zorgen dat het fijne woon- en werkklimaat in Dijk en Waard behouden blijft. Daar zullen we onverminderd aan blijven werken.”

Anonieme meldingen belangrijk

Deze illegale activiteiten zijn gestopt door een anonieme melding van een inwoner of ondernemer. Om te voorkomen dat inwoners en ondernemers last ondervinden van deze criminaliteit, zijn de signalen en de meldingen van ondermijnende criminaliteit heel belangrijk. Politie en de gemeente roepen inwoners dan ook op om verdachte situaties te melden bij de politie (0900-8844), of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws