Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Dubbelwinterconcert: Alkmaars PrachtKoor & Hugo Barber Ladies

door | 29 november 2023 | Alkmaar, Dijk en Waard, Laatste nieuws

Op vrijdagavond 15 december is er een bijzonder dubbelkerstconcert van de Hugo Barber Ladies en het Alkmaars PrachtKoor in de prachtige Kapelkerk, Laat 80, in Alkmaar.

Het Alkmaars PrachtKoor is een koor voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en ieder diue zich daarbij thuis voelt.  Een van de doelen van de stichting Alkmaars PrachtKoor is de koorleden te laten schitteren op het podium en het publiek de talenten van mensen met een beperking te laten zien. Ook streeft de stichting naar integratie voor koorleden. Zo ontstond het idee om elk jaar een koor uit te nodigen om samen een kerstconcert te verzorgen.  Dit samen zingen tijdens het dubbelconcert is uiteraard optimale integratie voor koorleden en voor het publiek. Passend bij de kerstgedachte !

Veel Alkmaarse koren deden al eens mee met dit unieke concert, zoals Blair, DonnAcappella, Bjerjozka ,Tadam!, Timeless Vocaal, wereldmuziekkoor ZiZo, Girls & Company en Alcmaer Voices. Deze concerten waren steeds hartverwarmend en brachten ieder in een mooie kerststemming.

De 33 Hugo Barber Ladies zingen onder leiding van Jeannine Calland vierstemmige muziek en altijd  a capella.  De stijl Barbershop is ontstaan in de 19 de eeuw toen men bij de kapper op de beurt moest wachten. De Hugo Barber Ladies zingen songs in Barbershop stijl en in close harmony, Op 15 december zingen zij natuurlijk ook hun mooiste kerstliedjes!

De gezamenlijke generale repetitie was een geweldige avond voor alle koorleden; er werd al heerlijk samen gezongen. Tijdens het concert op 15 december zingt elk koor een aantal eigen nummers en natuurlijk sluiten we af met een aantal nummers samen.

Koren die in de toekomst ook wel eens samen met het Alkmaars PrachtKoor een kerstconcert willen doen, kunnen zich daarvoor aanmelden bij Els van Dijck, dirigente van het Alkmaars PrachtKoor, 06-10215464.

datum:                 vrijdag 15 december 2023

koren:                  Hugo Barber Ladies olv Jeannine Calland

Alkmaars PrachtKoor olv Els van Dijck en mmv accordeonist Martijn Komen

locatie:                 Kapelkerk, Laat 80, Alkmaar

aanvang:               20.00 uur

entree:                  gratis, mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds , Handicap NL

Na afloop wordt met de pet rond gegaan als donatie aan het APK

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws