Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Een opgeruimd waterrijk Dijk en Waard

door | 31 oktober 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

Dijk en Waard is een waterrijke gemeente en dat betekent dat veel mensen ook een boot hebben. Dat biedt veel plezier voor verblijf op het water, maar dat betekent ook dat er veel boten in slechte staat in het water en langs de kant liggen. Iedereen wil een veilige, schone leefomgeving en dus ook gezond water, daarom gaat handhaving de bootwrakken ‘aanplakken’. Er zijn naar schatting 30 tot 50 bootwrakken in Dijk en Waard.

Wat is een bootwrak?

Een bootwrak laat zich typeren door het feit dat een boot zichtbaar langere tijd niet is gebruikt; er staat water in de boot, het is dusdanige slechte staat dat de boot niet meer voor het doel gebruikt kan worden waarvoor het is bedoeld.

Wanneer en hoe?

Vanaf eind oktober gaan de boa’s de bootwrakken ‘aanplakken’. Dit doen zij door een sticker op de boot te plakken. In veel gevallen is de eigenaar van de boot onbekend. Middels de sticker probeert de gemeente de eigenaar te achterhalen en de mogelijkheid te geven om de boot voor de aangegeven datum te verwijderen.

Als de boot niet wordt verwijderd door eigenaar

Als de boot er na de aangegeven datum nog ligt, dan schrijft de gemeente de eigenaar aan. Omdat in veel gevallen de eigenaar onbekend is, gebeurt dit via een publicatie. In deze publicatie wordt nogmaals geprobeerd om de eigenaar te bereiken en wordt de eigenaar verzocht de boot voor een bepaalde datum te verwijderen. Als dat niet gebeurt, zorgt de gemeente dat de boot wordt verwijderd. De boot wordt, afhankelijk van de waarde, 2 tot 13 weken opgeslagen. De eigenaar kan in deze periode de boot nog ophalen, wel moet de eigenaar de gemaakte kosten betalen. Als de boten niet worden opgehaald, zullen deze worden verkocht of vernietigd.

Vragen

Voor vragen is team Handhaving bereikbaar op telefoonnummer 072-575 55 55.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws