Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Eerste fietstocht voor nieuwe inwoners Van Kool naar Cool

door | 10 oktober 2023 | Cool, Cultuur, Dijk en Waard, Gemeentenieuws

Deelnemers aan de eerste fietstocht Van Kool naar Cool.

Waar moet je zijn om te sporten, waar zie je kunst, hoe ziet ons horeca aanbod eruit, waar vind je musea, cultuur, natuur en historie? Vragen die iedere nieuwe inwoner vermoedelijk heeft. Stichting Promotie Dijk en Waard heeft daarom drie fietstochten ontwikkeld, speciaal voor nieuwe inwoners van Dijk en Waard. Er zijn veel hoogtepunten in de gemeente die de aandacht waard zijn, zelfs te veel om in één fietstocht te bezoeken. Daarom zijn drie tochten ontwikkeld en beschikbaar: eentje door Langedijk, eentje door Heerhugowaard Centrum en Zuid en eentje door Heerhugowaard Centrum en De Noord. Tijdens deze informatieve fietstochten met gids ervaren deelnemers hun nieuwe gemeente.

Op zaterdag 7 oktober is de eerste fietstocht van start gegaan. Dit is de eerste tocht van in totaal zes routes in 2023. Tien inwoners deden mee aan de eerste tocht. De tocht startte bij de Kool voor het Museum BroekerVeiling. Tijdens koffie met gebak sprak wethouder Annette Groot de deelnemers enthousiast toe en wenste ze een leerzame, inspirerende en leuke tocht.

Onderweg werd gestopt bij een flink aantal hoogtepunten: het Havenplein, de Twuyvermolen, de Kunstkerk, Geestmerambacht. De ervaren gids geeft interessante toelichting en boeiende achtergrond-verhalen met ruim aandacht voor de historie en ‘geheimen’. Zo hoort menigeen tot de verrassing dat de bewoner van de Twuyvermolen op verzoek zijn molen van binnen laat zien aan liefhebbers.

De tocht gaat verder via Molengroet, de Allemanskerk, het Reqthuis, een verdwenen sluisje en allerlei bezienswaardigheden in en rond de Dorpsstraat. Alle Langedijker kernen worden in deze tocht bezocht. De gids wijst op de vele locatieborden die bij allerlei plaatsen toelichting geven: onder meer bij bruggetjes en een voormalige veiling.
Ook de vele plaatsen waar inwoners kunnen sporten worden gepasseerd: voetbalclubs, zwembaden, schaatsbanen en meer.

Eén van de deelneemsters noemde het na afloop een verrassende tocht door de landelijk gelegen dorpen, die de moeite waard zijn. De tocht had voor haar langer mogen duren met nog meer toelichting bij sommige gebouwen.
Na bijna drie uur eindigt de tocht met tien blijde gezichten. De deelnemers krijgen een tasje met allerlei boeiende en leuke informatie. Ook kan ieder de uitgeschreven route mee naar huis nemen om ‘m eventueel nogmaals te rijden,

Dichter bij Dijk en Waard kun je niet komen!

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws