Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

ELKE VRIJDAG LIVE MUZIEK IN DE ROODE LEEUW DOOR JONG TALENT VAN ARTQUAKE

door | 25 september 2020 | Cultuur, Langedijk, Nieuws

Vanaf oktober zal elke vrijdag de live muziek in De Roode Leeuw te Zuid-Scharwoude verzorgd worden door de talenten van Artquake. Deze jonge mensen, uit Langedijk, Heerhugowaard en omgeving met enorm veel muzikaal talent, krijgen zo de kans om podiumervaring op te doen. En De Roode Leeuw heeft hierdoor op vrijdagavond gegarandeerd goede muzikale omlijsting. Het mes snijdt zo mooi aan twee kanten. De Roode Leeuw, Artquake en de betrokken jongeren zijn erg enthousiast. Maar ook bezoekers en aanhang van de optredende artiesten weten dit initiatief te waarderen want er wordt al druk gereserveerd.

Vrijdag 2 oktober optreden Ilse Ligthart

Ilse Ligthart trapt af op vrijdag 2 oktober in De Roode Leeuw. Ilse komt uit Sint Pancras. Vanaf kinds af aan is Ilse al met muziek bezig. Ze richt zich vooral op het acoustic vertolken van moderne popliedjes waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar of piano. Ze volgt al zes jaar zangles bij Popschool Your Song in Sint Pancras en heeft vorig jaar haar eerste echte studio demo opgenomen. Ze publiceert haar muziek vooral via Instagram en YouTube. Daarnaast heeft ze al een paar keer opgetreden op de uitvoeringsdagen van de Popschool en op feesten. Een nieuwe stap voor haar is nu het schrijven van haar eigen liedjes. Volg Ilse via:

Instagram: https://www.instagram.com/ilseligthartmusic/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC6qoQHfFaYG5OxT7OZkqt1A

Vrijdag 9 oktober optreden Esmee en Jikke

Het tweede optreden van Artquake in De Roode Leeuw wordt verzorgd door Esmée en Jikke uit Heerhugowaard en Alkmaar. Zij brengen een gevarieerd repertoire ten gehore. Liedjes van onder andere Adele en Racoon passeren de revue. Dit jonge duo kent elkaar van de musicalvereniging Oberon waar ze beiden deel van uitmaken. Tijdens de repetities kwam de muzikale klik naar voren en zijn zij ook buiten de vereniging samen muziek gaan maken. Esmée speelt verschillende instrumenten waaronder piano en gitaar. Momenteel studeert zij aan een muziekopleiding in Amsterdam met als hoofdvak toetsen. Jikke is zangeres en maakt, naast Oberon, ook deel uit van muziektheatergroep FeatherhairCreations.

Oprichting eigen stichting: Villa Artquake

Meer goed nieuws van Artquake! Met een donatie van stichting Lief Langedijk en ondersteuning van stichting De Waaier hebben Mado de Vries en de jongeren van Artquake kort geleden een eigen stichting opgericht: Villa Artquake. Zo kan er nu echt toegewerkt worden aan hun uiteindelijke doel: een culturele, creatieve broedpaats voor en door jongeren. De officiële kick-off van Artquake zal 16 oktober plaatsvinden in poppodium B3 in Sint Pancras.

Eigen werkruimte / atelier

Sinds kort heeft Artquake bestuurslid en beeldend kunstenares Maureen Kolhoff een eigen werkruimte /atelier aan de Industriestraat in Heerhugowaard. Maureen vindt het doel en de activiteiten van Artquake zo belangrijk voor de jeugd hier uit de omgeving dat ze haar werkruimte / atelier ook beschikbaar stelt voor activiteiten van Artquake. Zo wordt er nu elke woensdag vergaderd, vinden er kennismakingsgesprekken met onder meer jonge talenten plaats en zullen er in de nabije toekomst ook kunstlessen en workshops gegeven worden.

Website en social media

De afgelopen maanden hebben de jongeren van Artquake achter de schermen hard gewerkt aan de promotie van Artquake. Er is een eigen logo en website ontworpen en er zijn diverse social media accounts en filmpjes gemaakt, zodat iedereen de activiteiten van Artquake op de voet kan volgen:

Website: www.art-quake.com

Instagram: https://www.instagram.com/artquake.westfriesland/?hl=nl

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCOcpcYV4ybeHuJND7ZhQURQ

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws