Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Energiecoach helpt Dijk en Waarders energie besparen

door | 6 april 2022 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Langedijk, Nieuws

Op 1 april zijn de energiecoaches gestart in de gemeente Dijk en Waard. De energiecoaches zijn vrijwilligers die advies geven op energiebesparing thuis. Iedere inwoner kan een gratis adviesgesprek aanvragen met een energiecoach. Deze komt thuis kijken welke energiebesparende mogelijkheden er zijn en komt met een advies op maat.

Gesprek aanvragen

Een gesprek aanvragen met een energiecoach gaat online via www.dijkenwaard.nl/energiecoach. Het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente, neemt de aanvraag verder in behandeling. De energiecoach neemt dan contact op met de aanvrager en maakt een afspraak.

Enthousiasme

Afgelopen najaar zijn de energiecoaches gestart met een opleiding die inmiddels is voltooid. Wethouder Duurzaamheid René Schoemaker is enthousiast over het initiatief. “Ik ben er trots op dat er acht vrijwilligers klaar staan om inwoners van Dijk en Waard te helpen verduurzamen. Zeker nu met de torenhoge energieprijzen loont dit meer dan ooit.” Ook de energiecoach John Kunis is enthousiast en wil graag beginnen. “Ik ben één van de energiecoaches en ik zie ernaar uit om Dijk en Waarders te helpen energiezuiniger en comfortabeler te wonen.

Duurzame energie

Dijk en Waard is op weg naar aardgasvrij wonen en duurzame energie. Besparen op energie in en om huis draagt hiertoe. Om inwoners hierbij te helpen kunnen ze terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Naast de energiecoaches, biedt het Duurzaam Bouwloket gunstige inkoopacties, maatwerkadviezen voor thuis of helpen zij bij het vinden van de juiste subsidie. Meer informatie is te vinden via www.duurzaambouwloket.nl .

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws