Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Even weg in de provincie populair.

door | 1 december 2021 | Toerisme

Nederlandse provincies hebben toeristen veel te bieden, ook wanneer deze toeristen uit de provincie zelf komen! Denk bijvoorbeeld aan de provincie Limburg, waar het noordelijk deel heel anders is dan het zuidelijk deel. Zeker nu vakanties naar het buitenland lang niet altijd door kunnen gaan als gevolg van de pandemie, is het interessant om een vakantie in eigen land te overwegen. Huur een vakantiewoning op een vakantiepark in Maastricht deze kerstvakantie, of trek met het gezin naar een vakantiepark in Valkenburg. Doordat beide plaatsen dicht bij elkaar liggen, is een bezoek aan Maastricht goed te combineren met een dagje Valkenburg en andersom. 

Kerstmarkten in het zuiden van Limburg 
Veel Nederlanders die in de winterperiode naar Limburg komen, doen dit om de kerstmarkten in de provincie te bezoeken. Op de kerstmarkt heerst over het algemeen een hele gezellige sfeer. Daarbij vind je er fraaie toevoegingen voor je assortiment met accessoires voor thuis! Schaf een setje nieuwe kerstballen aan, breid de kerststal onder de kerstboom uit, enzovoorts. Vergeet niet om een dagje op de kerstmarkt af te sluiten met een glas warme glühwein. Niet alleen warmt het je op, ook is het erg gezellig om met elkaar te toosten op de komende feestdagen.

Wandel door het Limburgse heuvellandschap 
Wanneer je de kerstmarkten juist wilt vermijden, of wanneer deze op het laatste moment worden geannuleerd kun je terecht in het Limburgse heuvellandschap. Pak de fiets om een mooie rondrit door het gebied rond Valkenburg te maken. Mocht het weer niet goed genoeg zijn voor een rondrit op de fiets, dan kun je ook te voet nieuwe gebieden verkennen. Er zijn talloze wandelroutes te vinden in de provincie. Op internet kun je ze vooraf downloaden, om ze vervolgens op een navigatiesysteem of je mobiele telefoon te laden. Het voorkomt dat je tussen de heuvels verdwaalt!

Limburg heeft tal van fraaie vakantieparken 
Bovenal moet een weekendje weg in de eigen provincie een moment zijn om even te ontspannen. Weg uit de dagelijkse sleur, tijd voor het gezin! De provincie Limburg heeft tal van fraaie vakantieparken te bieden, waar het fijn vertoeven is in de wintermaanden. Overigens is het er ook in het voorjaar en de zomer erg druk. Het mooie weer maakt het heel aantrekkelijk om te fietsen en wandelen in de omgeving van deze vakantieparken. Op de vakantieparken worden vaak verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Terwijl zij zich met nieuwe vriendjes en vriendinnen vermaken, heb jij tijd voor een goed boek!

Marcel Hiemstra

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws