Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Faillissement SSL: gemeente wil zwembad, sporthallen en gymzalen snel weer open

door | 5 december 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

Vrijdag 1 december werd bekend dat Stichting Social Leisure faillissement heeft aangevraagd en dat leidt tot veel vragen en zorgen bij gebruikers van diverse accommodaties. De gemeente, eigenaar van deze accommodaties, wil dat deze voorzieningen openblijven of zo snel mogelijk weer opengaan en dat activiteiten zo veel mogelijk door kunnen gaan. Maar de gemeente heeft geen leidende rol in de afwikkeling van dit faillissement, dat ligt bij de curator. Die wordt zo snel mogelijk na 5 december aangesteld en de gemeente wil zo snel mogelijk met de curator om tafel.

Zwembad Duikerdel tijdelijk gesloten

Zwembad Duikerdel is gesloten. Trainingen en zwemlessen gaan dus tijdelijk niet door. Of het afzwemmen voor het zwemdiploma binnenkort wel of niet door kan gaan, is nu nog niet duidelijk. We snappen de zorgen van mensen die zwemlesgeld hebben betaald en nu niet weten of hun kind daarvoor zwemles kan volgen. We gaan hier zo snel mogelijk met de curator over in gesprek.

Sporthal Geestmerambacht tijdelijk gesloten

Sporthal Geestmerambacht is tot nader bericht tijdelijk gesloten. We zullen zo snel mogelijk duidelijkheid geven aan verenigingen en teams die gebruik maken van deze sporthal. Verenigingen kunnen ook contact opnemen met hun contactpersoon bij de gemeente.

Sporthallen en gymzalen tijdelijk gesloten

Ondanks het verzoek van de gemeente om onderstaande locaties open te houden voor verenigingen en scholen, heeft SSL besloten deze locaties per direct te sluiten:

  • Sporthal Oostwal
  • Sporthal Mayersloot
  • Gymzaal Platte Ven
  • Gymzaal Schoolstraat
  • Gymzaal Geestmerambacht
  • Gymzaal Bogtmanstraat
  • Gymzaal de Sperwer

De gemeente zal zo snel mogelijk met de curator bepalen wanneer deze locaties weer open kunnen. De gebruikers (verenigingen en scholen) zijn direct per mail geïnformeerd.

De Binding blijft open

De Binding (incl. theater) blijft open en de dienstverlening blijft zoals u gewend bent. Dat betekent dat de bibliotheek en de balie van het gemeentehuis toegankelijk blijft. Ook het SociaalPlein op dinsdagochtend blijft open.

Reactie college, burgemeester en wethouders

Wethouder Does reageert op het faillissement van SSL: “We willen zo snel mogelijk met de curator om tafel om de gevolgen van dit faillissement voor iedereen (personeel, gebruikers en inwoners) zo klein mogelijk te houden en te werken aan een duurzame oplossing voor al onze accommodaties. Of dat nu gaat over de positie van het personeel van SSL, over trainingsmogelijkheden voor verenigingen of over de zwemlessen en de vooruitbetaling die ouders al hebben gedaan. We gaan in overleg met de curator, of de nieuwe exploitant, om afspraken te maken over hoe we tegemoet kunnen komen in de al gemaakte kosten voor zwemlessen. Ook raadsleden hebben het college gevraagd zich hiervoor in te zetten.”

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws