Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

FC Marlène Vrouwen zaalvoetbalteam ontvangt Gemeentelijke Onderscheiding

door | 13 januari 2024 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

Foto gemaakt door: AG Heeremans Photography

Op donderdag 11 januari kreeg het vrouwen zaalvoetbal team van FC Marlène een Gemeentelijke Onderscheiding. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dijk en Waard ontvingen zij ’De Waterkracht’. Dat is de gemeentelijke onderscheiding voor een uitzonderlijke prestatie.

Het team werd in 2023 kampioen in de Eredivisie, won de TOTO KNVB Beker en zij namen deel aan de Europese Championsleague voor vrouwen zaalvoetbal. Het team heeft met trots de gemeente Dijk en Waard vertegenwoordigd op internationaal niveau. Een prestatie waarmee zij FC Marlène en Dijk en Waard op een uitzonderlijke manier in de kijker hebben gespeeld.

In een feestelijke ceremonie reikten burgemeester Maarten Poorter en wethouder Sport John Does ‘De Waterkracht’ uit aan het team van FC Marlène.

De Waterkracht

Het is de eerste keer dat ‘De Waterkracht’ wordt uitgereikt. De onderscheiding is ontworpen door Anna van Gerve. De gemeente koos dit ontwerp vorig jaar samen met ‘De Brug’ van ontwerper Marc Lange uit een ontwerpwedstrijd.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws