Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Feestelijke bouwstart op ‘de Eilanden’ in Westerdel

door | 24 maart 2022 | Gemeentenieuws, Langedijk

In nieuwbouwwijk Westerdel ten westen van Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk verrichtte Ooms Bouw & Ontwikkeling vrijdag 18 maart onder toeziend oog van de kopers de eerste officiële bouwhandeling voor woningen van project Meerlant op Eiland E. Namens de gemeente Dijk en Waard was wethouder Nils Langedijk (Gebiedsontwikkeling en Wonen) bij deze feestelijke bijeenkomst.

De wethouder is blij met de nieuwe ontwikkeling op Eiland E. Het nieuwbouwproject van Ooms sluit aan op de ambitie van het college van burgemeester en wethouders om in de komende tien jaar 10.000 woningen te bouwen in Dijk en Waard. “Als college van Dijk en Waard vinden we het belangrijk dat er de komende jaren zoveel mogelijk betaalbare koop- en huurwoningen worden gerealiseerd voor de inwoners van onze gemeente.”

Westerdel

Westerdel is een nieuwe wijk van 690 woningen in de historische eilandenstructuur. Verdeeld over grote en kleinere eilandjes verrijst er een divers palet aan woningen in de waterrijke wijk. De nieuwbouwwijk is aangesloten op het warmtenet van HVC. De woningen in de deelgebieden ‘de Centrale Buurt’ en ‘de Straatjes’ zijn inmiddels gereed. Deelgebied ‘de Straatjes’ wordt op dit moment woonrijp gemaakt.

Het project Meerlant maakt onderdeel uit van het laatste deelgebied ‘de Eilanden’ in Westerdel. Meerlant fase 1 bevindt zich op Eiland E en biedt in totaal 26 woningen voor starters en gezinnen. Daarbij gaat het om tien vrijstaande woningen in verschillende bouwstijlen, zes twee-onder-een-kappers, vier hoekwoningen en zes tussenwoningen. Alle woningen zijn reeds verkocht. Inmiddels is Ooms Bouw & Ontwikkeling al druk bezig met de voorbereiding van de verkoop van fase 2. In dit deelproject zullen vier vrijstaande woningen, vier rijwoningen en veertien twee-onder-één-kap woningen verrijzen. Meer hierover op www.meerlant.nl.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws