Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Feestelijke opening Onderwijs- en expertisecentrum

door | 20 september 2023 | Dijk en Waard, Heerhugowaard, Nieuws overzicht

Op vrijdag 29 september is de feestelijke officiële opening van het Onderwijs- en expertisecentrum op De Vaandel. Het centrum is een gezamenlijk initiatief van Heliomare en de Aloysius Stichting om speciaal (basis) onderwijs, zorg en revalidatie voor kinderen mogelijk te maken op een centrale plek in Noord-Holland-Noord. In het centrum zijn scholen De Ruimte (Heliomare) en Expertisecluster Nexus (Aloysius Stichting) gevestigd. Gemeente Dijk en Waard en Stichting Maatschappelijk Vastgoed maakten het mogelijk het centrum te realiseren.  

Programma opening

De leerlingen staan uiteraard centraal bij de opening.

11.00 – 12.30 uur         Feest voor de leerlingen met spelletjes

12.30 – 13.00 uur       Onthulling kunstwerk, gemaakt door door leerlingen.

13.00 – 14.00 uur         Lunch voor medewerkers

14.00 – 16.00 uur         Bijeenkomst voor genodigden met rondleidingen

Achtergrondinformatie
De eerste verkennende gesprekken met de gemeente Heerhugowaard om een expertisecentrum speciaal onderwijs en revalidatie voor Heliomare te realiseren vonden in 2013 plaats. Door samen op te trekken met de Aloysius Stichting en doordat Stichting Maatschappelijk Vastgoed bereid was het gebouw te laten bouwen, werd het plan haalbaar van een gezamenlijk Onderwijs- en Expertisecentrum in Heerhugowaard. Het gebouw telt 34 klaslokalen, twee sportzalen, een therapiebad en diverse ruimten voor behandeling en zorg. Het gebouw is volledig energieneutraal.

Kunstwerk
Als openingshandeling wordt in de centrale hal een kunstwerk onthuld dat symbool staat voor verbinding en positiviteit. Het gekozen thema is ‘de ruimte’ (verwijzend naar de symboliek achter de naam van De Ruimte). De scholen zijn het ruimteschip waaraan leerlingen als astronaut verbonden zijn. Zij kunnen hun eigen ‘ruimtewandeling’ maken op school. In hun eigen tempo, met eigen talenten en binnen hun eigen mogelijkheden. Dat draagt bij aan hun persoonlijke geluk, dat terug te zien is in een klaver vier, verwijzend naar de Aloysius Stichting. Van elke klas sieren vier sterren het kunstwerk.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws