Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Geldfit.nl nu ook in Langedijk en Heerhugowaard

door | 7 april 2021 | Gemeentenieuws

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeenten Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar werken daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute en Halte Werk. Om inwoners met financiële problemen te helpen. U kunt vanaf nu gebruikmaken van de online test op www.Geldfit.nl

Wat is Geldfit?

Voor veel mensen is niet altijd duidelijk waar ze moeten zijn voor hulp bij geldzorgen of zelfs schulden. Daarom kunnen inwoners van Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijgt u inzicht in uw financiële situatie en ontvangen een persoonlijk advies. Denk aan tips over financieel fit blijven of een overzicht waar u terecht kunt voor passende hulp bij de eigen gemeente.

Belt u liever? Dan kunt u gebruik maken van het gratis telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt dan mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt, bijvoorbeeld naar het team Schuldhulpverlening van Halte Werk.

Wacht niet te lang met hulp zoeken en voorkom dat u (verder) in de problemen komt. Dat is ook de boodschap van de landelijke campagne ‘Kom jij eruit?’. Op komjijeruit.nl kunnen mensen hun opties bekijken. Ook kunt u verhalen lezen van andere mensen en hoe zij omgaan met hun geldproblemen.

Schulden voorkomen

Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dat wil de Nederlandse Schuldhulproute voorkomen. Dat doet zij niet alleen, maar samen met gemeenten, Halte Werk, banken, verzekeraars en andere bedrijven.

“Zeker in deze coronatijd is het voor veel mensen steeds lastiger om rond te komen. Dat is niet iets om u voor te schamen. Op tijd aan de bel trekken en om hulp vragen, zorgt er voor dat schulden niet onnodig oplopen. Ook als u zelf geen geldzorgen heeft, maar mensen in uw familie- of vriendenkring wél, probeer dat dan bespreekbaar te maken en te verwijzen naar de website Geldfit.nl. Uw ogen en oren zien en horen misschien wel meer dan die van de hulpinstanties”,aldus de verantwoordelijke wethouders Paul Verbruggen (Alkmaar), Marcel Reijven (Langedijk) en Bert Fintelman (Heerhugowaard)

Geldfit Zakelijk voor ondernemers

Ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar kunnen terecht bij de website Geldfit Zakelijk. Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp nodig. Geldfit Zakelijk biedt ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening en verwijst eventueel door naar team Schuldhulpverlening van Halte Werk.

Kom jij eruit?

Doe de online test op https://geldfit.nl/  of https://geldfit.nl/zakelijk/

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws