Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Gemeente en politie zetten samen in op fietsverlichting

door | 15 december 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

De gemeente Dijk en Waard en de politie hebben de handen ineengeslagen om het aantal fietsverkeersslachtoffers terug te brengen. Uit verkeerscijfers blijkt dat jongeren tussen 16 en 25 jaar en 65-plussers risicogroepen zijn als het gaat om verkeersongevallen. Met preventieve acties en voorlichting willen de politie en gemeente in ieder geval de eerstgenoemde groep bereiken.

Onder meer met ludieke verkeersacties worden veelal schoolgaande jongeren gewaarschuwd. Tijdens een fietscontrole op donderdag 14 december werden 17 waarschuwingen uitgedeeld voor het fietsen zonder verlichting. Overtreders kregen geen boete maar een fietslampje mee. In januari bezoeken medewerkers van Teamalert diverse scholen. Zij geven daar verkeersveiligheidsvoorlichting. Ze beginnen op het Jan Arentz in Zuid-Scharwoude, later volgen andere scholen in Dijk en Waard.

Wethouder Nils Langedijk nam poolshoogte bij de fietscontrole. Hij vindt het belangrijk om in te zetten op verkeersveiligheid. “Met het winterweer als het snel donker is, is het belangrijk dat je gezien wordt.” Wel deelde Langedijk een compliment uit. “Ik denk dat 90, misschien wel 95 procent van de Dijk en Waarders die langskomen, hun licht aan hebben staan. Dus daarvoor wil ik graag iedereen een groot compliment geven.”

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws